Sursa foto: https://www.activenews.ro/

Cand sistemul vostru imunitar reactioneaza la ceva care pe altii nu ii deranjeaza, inseamna ca experimentati o alergie. Unii dintre cei mai mari vinovati pentru provocarea alergiilor sunt:

  • polenul
  • acarienii
  • animalele de companie
  • sporii de mucegai
  • insectele
  • alimentele
  • medicamentele

Alergiile cauzeaza o serie de simptome cum ar fi:

  • stranutul
  • nasul rosu
  • mancarime
  • eruptii cutanate
  • umflaturi
  • astm

Medicii trateaza alergiile cu o varietate de remedii, care includ adesea medicamente si compusi ce pot provoca alergii. Exista totusi  si remedii naturale si preparate acasa pentru alergii, pe care le puteti lua in considerare.

Cel mai bun remediu natural pentru alergii

Se poate spune ca cel mai bun remediu pentru alergii este evitarea acestora, pe cat posibil. Atat medicii cat si tamaduitorii va vor sugera sa limitati alergenii sau sa ii evitati.

Ar trebui sa evitati expunerea la alergeni. De exemplu, daca ati avut o reactie alergica la un medicament cu sulf, informati medicul despre aceasta. Cel mia probabil va va prescrie un antibiotic alternativ, daca vreodata veti avea nevoie de unul.

Acestea fiind spuse, unele alergii sunt greu de evitat. In acest caz, dupa discutarea simptomelor cu medicul dumneavoastra, ati putea lua in considerare un remediu facut acasa, pentru tratarea alergiilor.

Remedii facute acasa pentru alergii

  1. Irigare nazala cu salina. O analizare din 2012 a 10 studii arata ca irigarea nazala cu salina a avut efecte benefice atat pentru copiii, cat si pentru adultii cu rinita alergica, adesea numita febra fanului.
  2. Filtre HEPA. Prin captarea iritantilor din aer, cum ar fi polenul, praful si parul animalelor de companie, filtrele de aer cu particule de inalta eficienta (HEPA) reduc alergenii din casa dumneavoastra.
  3. Brusture. In urma unei cercetari din 2003, brusturele – cunoscut si sub denumirea de Petasites hybridus – s-a dovedit a fi la fel de eficient ca un antihistaminic pentru mancarimile de la nivelul ochilor, fiind utilizat frecvent pe cale orala.
  4. Bromelaina. Este o enzima care se gaseste in papaya si ananas. Tamaduitorii considera ca bromelaina este eficienta pentru imbunatatirea respiratiei prin reducerea umflaturilor.
  5. Acupunctura. O analiza din 2015 a 13 studii a concluzionat ca acupunctura da rezultate pozitive atat pentru rinita alergica sezoniera, cat si pentru perenitatea alergica.
  6. Probiotice. O revizuire din 2015 a 23 studii indica faptul ca probioticele ajuta la ameliorarea simptomelor de rinita alergica.
  7. Miere. Desi nu exista dovezi stiintifice care sa demonstreze acest lucru, o teorie populara sugereaza ca este benefic consumul de miere. Conform teoriei, de-a lungul timpului se pot reduce alergiile produse de polen.
  8. Aparatele de aer conditionat si dezumidificatoarele. Prin indepartarea umiditatii din aer, aparatele de aer conditionat si dezumidificatoarele pot limita cresterea mucegaiului si pot indeparta alergiile.
  9. Spirulina. Un studiu din 2015 indica faptul ca spirulina dietetica – o alga albastra-verde – are efecte demonstrate antialergice de protectie impotriva rinitei alergice.
  10. Urzica vie. Tamaduitorii – cei care folosesc tratamente naturale – sugereaza ca urzica este un antihistaminic natural care ajuta la tratarea alergiilor.
  11. Quercetina. Este favorita tamaduitorilor care sunt de parere ca stabilizeaza eliminarea de histamine si ajuta la controlarea simptomelor de alergie. Se gaseste in mod natural in broccoli, conopida, ceai verde si citrice.
  12. Vitamina C. Cei care se trateaza cu medicamente naturale sugereaza ca 2000 miligrame de vitamina C pe zi, reduce nivelul de histramina.
  13. Ulei esential de menta. Un studiu din 1998 a aratat ca tratamentul cu ulei de menta a avut suficiente efecte antiinflamatorii, care au redus simptomele astmului bronsic si ale rinitei alergice. Uleiurile esentiale pot fi difuzate in aer, dar trebuie diluate inainte daca se aplica direct pe piele.
  14. Ulei esential de eucalipt. Tamaduitorii sugereaza ca uleiul de eucalipt poate fi folosit ca agent antimicrobian prin adaugarea acestuia in masina de spalat la fiecare spalare, in special in sezoanele in care pot aparea alergii.
  15. Uleiul esential de tamaie. Pe baza rezultatelor unui studiu din 2016, uleiul esential de tamaie poate fi de ajutor impotriva rinitei alergice perene. Puteti sa-l diluati si sa-l aplicati in spatele urechilor sau sa il inhalati cu ajutorul unui difuzor.

Precautii pentru remediile naturale impotriva alergiilor.

Nu folositi remediile de mai sus pentru a trata reactii alergice foarte grave sau anafilaxie, care pot fi identificare prin:

  • Probleme de respiratie
  • Durere la nivelul plamanilor
  • Dureri in piept
  • Modificari ale tensiunii arteriale
  • Ameteala
  • Lesin
  • Varsaturi
  • Eczeme

Daca prezentiati unul din aceste simptome, solicitati asistenta medicala imediat. Anafilaxia va poate pune viata in pericol.

De asemenea, utilizarea uleiurilor esentiale poate prezenta unele riscuri. Administratia Statelor Unite pentru Alimente si Medicamente nu supravegheaza puritatea, calitatea si ambalarea uleiurilor esentiale. Este important sa folositi uleiurile esentiale conform instructiunilor si sa va asigurati ca folositi produse de calitate.

Testati uleiul esential pe pielea neafectata, cum ar fi pe antebrat. Daca dupa 24 ore nu aveti nico reactie, inseamna ca este sigur pentru utilizare. Testati fiecare ulei esential nou, in special daca sunteti predispusi la alergii.

Desi exista dovezi ca remediile facute acasa pot fi eficiente, ar fi indicat sa discutati cu medicul inainte de a le incerca. Obtineti un diagnostic complet si ascultati sugestiile medicului dumneavostra cu privire la ceea ce este mai bine pentru situatia in care va aflati.

Pin It on Pinterest

Share This