Migdalele alaturi de nuci si alune fac parte din familia fructelor oleaginoase si  sunt alimente recomandate consmului zilnic. Calitatile nutritive extraordinare ale acestor alimente au fost recunoscute inca din timpuri stravechi, in majoritatea culturilor. Anticii greci considerau nucile, alunele si migdalele a fi mancarea zeilor.

In randurile ce urmeaza veti gasi cele mai importante 7 motive pentru care ar trebui sa consumam migdale crude:

  1. Migdalele au importante calitati nutritionale deoarece contin grasimi  sanatoase, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine şi fibre, vitaminele (A,E, B1, C).
  2. Consituie o importanta sursa de energie, datorita continutului mare de antioxidanti, nutrienti, minerale si vitamine.
  3. O dieta zilnica echilibrata, care include si consumul de migdale reduce nivelul colesterolului si protejeaza impotriva eventualelor boli ale inimii, a aparitiei diabetului si au un rol semnificativ in preventia imbatranirii. De asemenea, au un rol important in mentinerea unui sistem imunitar sanatos.
  4. Consumul de migdale ne face mai fericiti. Exista dovezi conform carora consumul de migdale este responsabil pentru cresterea nivelului de serotonina, Dupa cum stim, serotonina, supranumita si hormonul fericirii, e responsabila in organism cu starea de bine, de satisfactie. De aceea, consumul de oleaginoase este recomandat in diete si cure de slabire, pentru ca susbstituie nevoia de a manca.
  5. Migdalele se consuma alaturi de legume sau alimente cu putine calorii. Nu este recomandat ca acestea sa fie consumate cu carne.
  6. Vegetarienii le pot consuma zilnic, deoarece sunt un bun substitut pentru carne, fiind bogate in minerale, acizi grasi si alte elemente nutritive.
  7. Se pot transforma in „lapte de migdale”, un produs care pastreaza toate calitatile nutritionale ale migdalelor, substitut excelent al laptelui de origine animala, pentru vegetarieni sau persoane cu intoleranta la lactoza.

Ceea ce trebuie sa retinem este faptul ca includerea acestor alimente in dieta zilnica are numeroase beneficii, atat din punct de vedere fizic, dar si psihic, contribuind la obtinerea unui tonus mental bun. Este insa important sa nu exgeram si sa ne limitam la o cantitate adecvata deoarece au un numar ridicat de calorii.

Pin It on Pinterest

Share This