Mierea de Manuka este unul dintre cele mai bune produse naturale din lume pentru sanatate. Daca nu ai folosit pana acum miere de Manuka, afla in continuare care sunt opt dintre cele mai importante beneficii pe care asupra organismului umane.

Functioneaza ca un antibiotic natural

Mierea de Manuka este considerata cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, datorita vitaminelor si enzimelor pe care le contine. Printre substantele si enzimele responsabile de proprietatile antibiotice si antimicrobiene ale mierii de Manuka se numara peroxidul de hidrogen, metiglioxalul si dihidroxiacetona. Metiglioxalul, care se afla in toate tipurile de miere, se regaseste in concentratie foarte ridicata in nectarul florilor de Manuka.

Scade colesterolul „rau”

Anumite studii internationale au aratat ca femeile care aleg sa foloseasca mierea de Manuka pe post de indulcitor, in locul zaharului, inregistreaza o scadere a nivelului colesterolului rau. Colesterolul este o substanta care reglementeaza permeabilitatea fata de lichide a membranelor celulare. Colesterolul este format din doua tipuri de lipide – lipoproteine cu densitate scazuta ( „colesterol rau”) si lipoproteine cu densitate mare („colesterol bun”).

Imbunatateste sanatatea orala

Mierea de Manuka are anumite proprietati care contribuie activ la imbunatatirea sanatatii orale. Mierea de Manuka este utila la tratarea gingivitei, o inflamatie a gingiilor. Totodata, anumite cercetari au evidentiat ca mierea de Manuka previne chiar si aparitia cariilor.

Lupta cu refluxul sucului gastric

Mierea de Manuka lupta cu acidititatea din stomac si combate refluxul gastric. De asemenea, mierea de Manuka amelioreaza manifestarile gastritei si impiedica bacteria Helicobacter Pylori sa isi faca simtite efectele negative asupra sanatatii. Helicobacter Pylori afecteaza circa jumatate din poputia globului si este responsabila de majoritatea bolilor stomacale.

Trateaza arsurile

Mierea de Manuka se foloseste pentru tratarea arsurilor. Ea reduce inflamatiile si durerile cauzate de arsuri si, de asemenea, actioneaza impotriva infectiilor.

Ajuta bolnavii de cancer

Mierea de Manuka amelioreaza durerile de esofag care apar la bolnavii de cancer dupa sedintele de chimioterapie.

Vindeca acneea

Adolescentii ar fi bine sa stie ca mierea de Manuka previne aparitia acneei si scapa tenul de semnele acestei afectiuni a epidermei.

Intareste sistemul imunitar

Mierea de Manuka ajuta la intarirea sistemului imunitar si este foarte indicat sa o consumam in sezonul rece, daca vrem sa tinem gripa si tusea la distanta.

Pin It on Pinterest

Share This