Din pacate sunt si copilasi care au intoleranta la gluten si nu pot consuma alimente care au in componenta faina de grau, orz, ovaz, secara. Dar, ca orice copil, indragesc la fel de mult biscuitii. Iata astazi o reteta speciala, de biscuiti fara gluten, de care ne putem bucura si noi alaturi de cei mic.

Pentru a-i face, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

250g de faina de migdale, pe care o gasiti aici

80 grame de fulgi de cocos

1/2 lingurita praf de copt fara fosfati (optional)

1 lingurita de praf de vanilie

120g piure de banane

80 ml ulei de cocos

3 linguri de sirop de smochine

Un varf de cutit de sare

Apoi, avem de urmat pasii:

1.Se amesteca faina de migdale cu fulgii de cocos, praful de copt, vanilia si sarea.

2.Se adauga banana pisata, uleiul de cocos si siropul de smochine.

3.Se amesteca bine toata compozitia pana se formeaza un aluat. Se acopera cu un prosop si tine la frigider 1 ora.

4.Se scoate aluatul de la figider, se intinde cu sucitorul si se da forma dorita.

5.Se aseaza biscuitii pe tava si se coc la cuptor aproximativ 15-20 de minute la 180 de grade.

Va garantez ca sunt un deliciu! Pofta buna!

 

Pin It on Pinterest

Share This