Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/

Branca ursului mai este cunoscuta si drept “planta iubirii” datorita beneficiilor pentru fertilitate si impotenta. Este o planta cu frunze mari si flori albe ce creste in paduri luminoase si umede, dar poate fi gasita si la marginea drumurilor. Chiar daca in trecut era folosita doar pentru tratarea impotentei si sterilitatii, in prezent aceasta se foloseste si pentru reducerea starilor de oboseala, redand pofta de viata si energia. Branca ursului este recomandata inclusiv persoanelor varstnice. In plus, poate fi folosita si in tratarea insuficientei ovariene, menopauzei premature, digestiei dificile, insuficientei renale sau hipertensiunii arteriale.

Actioneaza prin stimularea activitatii secretorii a glandelor sexuale, ca afrodisiac, ca reglator al activitatii nervoase, digestive si uterine. La nivel renal si genital creste imunitatea, iar in cazul femeilor le poate fi de folos in tratarea bolilor genitale, a lipsei de menstruatie sau in cazul cedarii unuia dintre ovare. De asemenea, poate fi consumata si pentru prevenirea aparitiei acestor boli, in special a celor cu transmitere sexuala, cum ar fi gonoree sau sifilis.

Se gaseste atat sub forma de capsule, ceai, cat si sub forma de tinctura si nu are nevoie de prescriptie medicala. Tinctura se consuma diluata in apa, iar efectele apar chiar din prima luna de consum. Se recomanda consumul de cel putin 30 zile pentru a vedea rezultate. Capsulele se inghit cu apa si se pot rupe in doua sau se pot sfarama in gura pentru ca absorbtia substantelor bioactive sa fie una mai rapida. Ceaiul de branca ursului poate fi consumat mai usor, in cure de cate 6 saptamani, in care se poate adauga o lingurita de tinctura. Ceaiul se poate aplica si extern, in cazul durerilor reumatice si de cap. Este important sa nu va expuneti la soare imediat dupa.

Nu este recomandata femeilor insarcinate sau celor care alapteaza, barbatilor care au suferit de prostata, in cazuri de adenom de prostata, intoleranta la lactoza, tumori benigne si maligne sau alergie la branca ursului. Supradozarea poate provoca alergii.

Pin It on Pinterest

Share This