Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/571112796481620714/

Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare trebuie sa fie clar si acelasi pentru toata lumea: foarte importante! Nu stiu cate dintre voi sunteti atente la ingredientele de pe sticluta cu oja, mai ales ca acestea nu sun trecute la vedere sau lipsesc cu desavarsire. Acelasi lucru se intampla si cu data de expirare a acestora pe care o gasim cu greu. Prin urmare, ajungem sa folosim produse a caror origine nu o cunoastem si care ne pot afecta sanatatea in moduri la care nici nu ne gandim, ignorand inclusiv sanatatea unghiilor.

Din 1932, cand a aparut pe piata lacul de unghii modern, si pana in prezent, lucrurile au evoluat foarte mult. Chiar daca nu cunoasteti acest aspect, lacul de unghii a fost inspirat din vopseaua de automobile si fabricat din chimicale, fapt care ii oferea rezistenta in timp, mai ales daca era depozitat in sticlute inchise si in zone intunecate.

Studiile de specialitate si cei care lucreaza in domeniu recunosc impactul negativ pe care il are lacul de unghii asupra organismului, dar cu toate acestea, inclusiv marile branduri folosesc aceleasi substante nocive. Sanatatea noastra nu intra in aria lor de interes, atata timp cat vanzarile merg mai departe.

Cele mai periculoase 5 ingrediente care se folosesc in productia lacului de unghii sunt formaldehidele, toluenul, xylenelul, ftalatii si camforul. Este adevarat ca prezenta lor in lacul de unghii este in cantitati mici, dar efectele pe care le pot aduce organismului, in cazul folosirii repetate, sunt foarte serioase. De la tulburari hormonale la iritatii, afectarea aparatului reproducator si pana la riscuri majore de cancer, responsabile sunt si aceste 5 ingrediente enumerate mai sus.

Se poate ca in urma acestor informatii sa va intrebati cum puteti combate efectele negative ale acestor substante toxice, dar in acelasi timp sa va bucurati de unghii frumoase si ingrijite. Ei bine, alternativa este lacul de unghii natural.

Traim intr-o lume in care conceptele de Bio si Natural nu ne sunt deloc straine, iar daca tinem la sanatatea noastra ar trebui sa filtram mai bine produsele conventionale sau chiar sa renuntam la ele, folosind cosmetice prietenoase cu organismul nostru. Exista si lacuri de unghii care nu contin niciunul dintre cei 5 compusi nocivi pentru organism. Iar efectele pe care le pot produce asupra organismului sunt aproape nesemnificative in comparatie cu cele prezente in lacul de unghii conventional.

Ingredientele prezente in lacul de unghii natural sunt sigure la expunerea multipla, iar majoritatea dintre ele se regasesc si in industria alimentara, o demonstratie in plus ca acestea sunt cele mai inofensive ingrediente pentru organism, folosite in productia lacului de unghii. In plus, ajuta si la protejarea unghiilor impotriva factorilor de mediu externi. Preturile lacurilor de unghii naturale sunt ca si cele conventionale: atat accesibile, cat si mai mari. Dar pe primul plan trebuie sa fie sanatatea si protejarea organismului. Se stie ca majoritatea alimentelor din comert contin si compusi toxici pentru organism, asa ca am putea cel putin sa renuntam la inca un factor nociv pentru acesta, lacul de unghii conventional, si sa alegem unul natural.

Pin It on Pinterest

Share This