Sursa foto: https://pixabay.com/en/lawnmower-gardening-lawn-mower-384589/

Intretinerea locuintei reprezinta o provocare foarte mare, mai ales cand locuiesti la curte si ai si un teren de cateva sute de metri patrati de care este nevoie sa ai grija, indiferent de anotimp. Daca nu ai grija de casa ta, ea se se poate degrada foarte rapid, iar apoi vei fi nevoit sa investesti foarte multi bani, incat sa te bucuri cu adevarat de caminul in care locuiesti. Te invitam sa descoperi, in continuare, ce poti sa faci astfel incat sa-ti intretii casa asa cum trebuie.

Stabileste si respecta un plan

Primul pas ar fi sa-ti stabilesti un plan, iar urmatoarea etapa ar consta in respectarea respectivei strategii. Fa-ti un plan cat mai detaliat si imparte totul pe anotimpuri sau pe trimestre. Apoi, pentru fiecare dintre perioadele alese de tine, seteaza-ti niste obiective mai mici sau mai mari, dar care sa poata fi realizate intr-un orizont de timp bine definit. Obiectivele pe care ti le stabilesti ar fi bine sa vizeze atat interiorul, cat si exteriorul casei tale.

Ai grija de fosa ta septica

In cazul in care locuinta ta nu este conectata la un sistem de canalizare, dar dispune de o fosa septica, este obligatoriu sa ai grija de rezervorul in care se colecteaza apele menajere produse in gospodaria ta. Iar cel mai simplu ar fi sa folosesti un bioactivator pentru fosa septica. Bioportal are in oferta o gama variata de bioactivatori, de la producatori ca Nourivit Plus, Diavolina, Bio Max, Enzybel sau Green Action Oxygen. Bioactivatorii nu sunt altceva decat niste substante ce au in componenta diverse microorganisme si enzime alimentare. Rolul bioactivatorilor este sa accelereze procesul de descompunere a particulelor solide care se acumuleaza in interiorul foselor. De asemenea, bioactivatorii elimina si previn formarea mirosurilor neplacute, deoarece ajuta toate instalatiile din componenta unei fose septice sa functioneze corect. Totodata, utilizarea bioactivatorilor pentru intretinerea corecta a fosei septice te va ajuta sa faci economii, deoarece nu vei mai fi nevoit sa chemi des vidanja. Pentru mai multe informatii despre avantajele bioactivatorilor, iti recomandam sa citesti si articolul Avem sau nu nevoie de bioactivatori de fose septice?

Lucreaza cu profesionisti

Anumite lucrari de intretinere a casei si a curtii tale le poti face singur, in vreme ce pentru altele ar fi indicat sa apelezi la ajutorul unor specialisti. Iata cateva exemple de lucrari pe care le poti demara si finaliza de unul singur: curatenia casei, vopsitul pomilor, vopsitul gardului, taiatul si udatul gazonului. In schimb, daca vrei sa cureti caloriferele sau sa verifici starea acoperisului, a fosei septice ori a centralei electrice, vei fi nevoit sa iei legatura cu niste profesionisti. Totusi, inainte sa bati palma cu un specialist, cere niste recomandari de la prieteni sau rude, ca sa te asiguri ca persoana in cauza chiar se pricepe la ceea ce spune ca stie sa faca.

Pin It on Pinterest

Share This