Sursa foto: http://www.montereybayseaweeds.com/about-seaweed/

Dulse este o planta de mare cu tulpina scurta si frunze groase, rosii. Exista in diferite forme care se disting prin locul in care cresc. Culturile se gasesc pe sectiunile stancoase ale lacurilor si oceanelor, putand fi colectata de pe malul marii. Planta este bogata in diferite minerale, proteine si fibre. De asemenea, are numeroase beneficii pentru sanatate.

Dulse este bogata in calciu, fier si magneziu, minerale esentiale pentru intarirea oaselor. Calciul este, de asemenea, folosit de muschi si nervi pentru a permite realizarea diferitelor functii, cum ar fi functionarea inimii. Mineralele joaca un rol vital in protejarea articulatilor si tesuturilor.

Potasiul este un alt mineral important prezent in dulse. Acesta limiteaza deteriorarea si presiunea in vasele de sange. Controlul tensiunii arteriale ajuta si la limitarea cazurilor de boli cardiace.

Dulse are un continut bogat in fibre, esential pentru reglarea digestiei, mentinand nivelul de apa din sistemul digestiv. De asemenea, faciliteaza fluxul sanatos al tractului digestiv. Consumul de fibre scade cazurile de constipatie.

Astazi, alga dulse este cel mai des folosita ca aroma pentru supe si carne. Se poate servi cu o varietate de alimente, cum ar fi salata, cartofii copti si somonul. De asemenea, poate fi coapta pana devine crocanta si servita ca gustare.

Inainte de a prepara dulse, este esential sa curatati frunzele in mod corespunzator pentru a indeparta orice particule de piatra sau minerale care pot fi atasate de ele deoarece este o planta marina. De asemenea, este important sa aveti informatii sigure despre locul din care au fost colectate algele. Se recomanda acest lucru deoarece algele din apa contaminata, pot fi si ele contaminte si prezinta riscuri pentru sanatate.

Pin It on Pinterest

Share This