Sursa foto: https://pixabay.com/ro/curcum%C4%83-manson-borcan-lingur%C4%83-3089308/

Experimentati beneficiile antiinflamatorii ale ceaiului de turmeric.

Picant si colorat, cunoscut sub numele de turmeric, acesta apartine familiei de ghimbir si este folosit in numeroase culturi pentru asezonarea diferitelor feluri de mancare. Condimentele picante sunt de obicei asociate cu mancarea asiatica. In plus, turmericul a fost folosit, de asemenea, ca unul dintre multele remedii medicale din antichitate.

Turmericul contine curcumina – un compus care are proprietati antiinflamatorii. Mai contine si alti 24 compusi cu caracteristici antiinflamatorii, iar unii dintre ei actioneaza ca inhibitori ai COX-2. Enzima COX-2 este responsabila pentru producerea inflamatiilor, a durerilor si umflaturilor. De asemenea, s-a demonstrat ca turmericul reduce colesterolul rau si ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange.

Ceaiul facut din turmeric contine si alte ingrediente care ajuta la mentinerea sanatatii. Scortisoara si ghimbirul ofera aceleasi beneficii anti-diabetice, antiinflamatorii si anti-colesterol ca turmericul. De asemenea, ghimbirul ajuta la reducerea starilor de greata.

Compusul capsaicin, care se regaseste si in piperul cayenne, are proprietati antiinflamatorii si analgezice si are capacitatea de a reduce nivelul de zahar din sange si de a stimula metabolismul. Mierea este cunoscuta pentru caracteristicile sale antimicrobiene, care lupta impotriva infectiilor bacteriene si virale. Laptele din nuca de cocos are si el compusi antimicrobieni si acizi grasi Omega-3, care actioneaza ca antioxidant in timp si contine diferite vitamine si minerale.

Laptele auriu sau ceai de turmeric

Ingrediente:

  • 2 cesti de lapte de migdale, de nuca de cocos, de nuci pecane sau lapte de vaca
  • 1 lingurita de turmeric
  • ½ lingurita de scortisoara
  • ¼ lingurita de ghimbir pudra
  • 1 praf de piper cayenne sau rosu (optional)
  • 1 lingurita miere sau sirop de artar (optional)

Mod de preparare:

  1. Amestecati toate ingredientele intr-un blender pana cand compozitia are o textura neteda.
  2. Puneti amestecul intr-o oala si incalziti-l timp de 3-5 minute.
  3. Se serveste cald.

Pin It on Pinterest

Share This