Cand spui miere de Manuka te gandesti la una dintre cele mai pretioase resurse de sanatate gasite in natura. Cu proprietati antifungice si antibacteriene, antioxidante si antivirale, fa din mierea de Manuka un aliat al sanatatii tale, in special in sezonul rece. Mierea de Manuka este considerata ca fiind cel mai puternic antibiotic natural, fiind folosita atat in medicina homeopata, cat si in medicina moderna. Este obtinuta de catre apicultorii din Noua Zeelanda de la albinele care polenizeaza arborele de Manuka.

Mai multe informatii despre mierea de Manuka si beneficiile utilizarii ei, gasiti aici.

O putem folosi in limonade, in smoothie-uri, peste granola neindulcita, la orezul cu lapte, adaugata dupa ce s-a racit. Mierea de Manuka poate fi si un minunat inlocuitor pentru zahar in cafea sau ceai, cu mentiunea ca ele trebuie sa fie caldute, nu fierbinti, pentru a nu isi pierde din proprietati.

Azi va propun un desert foarte simplu, pentru copii si nu numai, indulcit cu miere de Manuka. Cand spunem desert, gandul ne fuge catre ceva cu ciocolata, prajituri complicate cu creme si glazuri, placinte dificil de facut si destul de indigeste. In niciun caz nu ne va duce la preparate delicate, usor de gatit si de tolerat, fara zahar sau alte minunatii pe care le gasim in produsele din cofetarii sau magazine alimentare.

El poate sta si in loc de mic dejun si de gustare fara probleme, deoarece este hranitor, consistent (tine de foame) si usor de realizat la orice ora. Nu mai spun ca il pot face copiii singuri-singurei.

Pentru o portie aveti nevoie de urmatoarele:

  • 100 de grame de iaurt de 3,5% grasime
  • 2 linguri de fulgi de ovaz
  • Scortisoara dupa gust
  • 1 lingurita de miere de Manuka
  • 5 feliute de banana si 3-4 bucati de zmeura (imaginatia si sezonul dicteaza insa felul fructelor pe care le vom folosi la conceperea acestui desert; de la kiwi la capsune, portocale sau ananas, afine sau pere, cerul este limita).

Cum preparam?

Frumos, pe straturi, ca sa ne faca placere si vizual si olfactiv. Punem un strat de iaurt, apoi o lingura de ovaz, inca un strat de iaurt, inca o lingura de ovaz si al treilea si ultimul de iaurt. Deasupra punem fructele, mierea de Manuka si scortisoara. Bineinteles ca putem intercala fructe si printe straturi. Si desigur ca in loc de fulgi simpli de ovaz putem folosi granola dupa reteta de aici.

Daca aveti putintica rabdare, amestecati putin ingredientele si lasati sa se aseze gusturile si aromele intre ele. Daca nu, asta este, savurati-l cum va place.

La cat mai multe deserturi simple!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This