Sursa foto: https://pixabay.com/ro/
Cea mai noua preferinta: suplimentele pudra. La fel ca si alimentele de baza, le puteti adauga cu usurinta la fiecare masa. Aceaste pulberi sunt bogate in vitamine si minerale, fiind mai putin prelucrate decat pastilele.
Dar, inainte de orice, Tamara Duker Freuman, nutritionist din New York spune ca „Pulberile nu sunt bine reglementate”. Un raport a constatat ca numai 5 din cele 11 produse testate au respectat standardele de calitate; altele contin plumb, arsenic sau bacaterii si nu se ridica la nivelul celorlalte. Va prezentam 6 tipuri de superalimente pulbere care va vor da un plus de energie si nu numai.
Radacina peruviana bogata in calciu, cu gust de malt, este buna pentru oase – si va poate fi de folos in problemele cu oasele. Un studiu a constatat ca aproximativ o jumatate de lingurita consumata pe zi, timp de 12 saptamani, a ajutat femeile aflate in depresie sa isi recapete apetitul sexual. Dar atentie, excesul poate creste tensiunea arteriala sau poate afecta ficatul, conform celor spuse de Duker Freuman.
Ati auzit probabil de flavonolii sanatosi ai pudei de cacao, dar acesta este si o sursa excelenta de fibre – o lingura contine mai multe fibre decat o jumatate de ceasca de orez brun – si magneziu, un mineral care imbunatateste starea de spirit. Consumati cacao raw, dar care sa nu fie procesata olandeza sau alcalinizata – aceastea au un continut redus de flavonoli.
O lingura din acest praf dulce-acrisor are aceeasi putere de combatere a inflamatiilor ca multe fructe de padure. In plus, pulberea amazoniana ofera aminoacizi pentru repararea muschilor dupa antrenamente, precum si acizi grasi care imbunatatesc starea de spirit si activitatea creierului. Pentru a consuma mai usor, cautati lichide indulcite cu acai.
Aceasta alga de apa dulce are numeroase beneficii – are aproape de 10 ori mai mult fier decat spanacul, iar 4 grame de proteina per lingura sunt benefice pentru sistemul imunitar. La unele persoane poate avea un usor gust de peste, iar la altele nu. De obicei acest gust dispare cand este amestecat cu alte alimente.
Da, este facut cu saliva de insecte. Polenul de albine isi merita recunoastinta. Are un gust usor floral si are proteine ample, energizand vitaminele B si leucina (un aminoacid esential), care ajuta la arderea grasimilor. Singurul lucru pe care nu il puteti iubi la polen: Alergiile.
Pulpa de sol a acestui copac african are una dintre cele mai mari cantitati de antioxidanti in comparatie cu oricare alt aliment. „Este si o sursa extraordinara de fibre solubile – o lingura contine mai multe fibre decat o para – si protejeaza organismul impotriva constipatiilor.” Spune Duker Freuman. Are un gust placut de citrice si are un continut ridicat de pectina, ceea ce il face un agent de ingrosare grozav.