Bioactivatorii sunt niste substante care se folosesc pentru intretinerea si curatarea foselor septice, statiilor de epurare, rezervoarelor cu ape reziduale, statiilor de pompare și  instalatiilor sanitare din case,  hoteluri, cladiri de birouri, scoli, spitale sau hoteluri. Ei descompun depunerile si elimina mirosurile neplacute. Descopera in continuare cele mai importante opt informatii referitoare la bioactivatori.

 

Utilizare larga

 

Bioactivatorii au o utilizare extrem de larga si pot fi folositi in fosele septice, haznale, statiile de epurare, separatoarele de grasimi si hidrocarburi, agricultura si in bazinele colectoare de apa de ploaie.

 

Lichid sau pudra

 

Bioactivatorii sunt lichizi sau sub forma de pudra si pot fi achizitionati in recipiente cu greutati diferite, de la sute de grame, pana la cateva kilograme.

 

Microorganisme si enzime

 

Bioactivatorii contin microorganisme si enzime alimentare. Microorganismele digera continutul foselor, care include grasimi, hartie igienica, resturi alimentare si fecale, iar enzimele descompun materia organica. Apa rezultata in urma actiunii microoorganismelor si a engimelor este una ecologica.

 

Diferentele conteaza

 

Bioactivatorii difera destul de mult intre ei, in functie de tehnologia folosita la obtinerea lor, precum si de tulpinile microbiologice continute.

 

Nu credeti in mituri

 

Unul dintre cele mai raspandite mituri referitoare la bioactivatori este ca nu sunt necesari pentru fosele septice. Realitatea arata ca bioactivatorii maruntesc particulele solide si ca sunt extrem de importanti pentru functionarea corecta a fosei septice. Un alt mit semnaleaza ca bioactivatorii se folosesc doar de cateva ori pe an. Specialistii recomanda insa ca bioactivatorii sa fie utilizati constant. In caz contrar, pot aparea probleme.

 

Respectati dozajul

 

Utilizarea bioactivatorilor implica folosirea unor dozaje diferite. Pentru inceput, se recomanda folosirea unei cantitati mai mari. Apoi, in fiecare saptamana se adauga o doza mai mica de bioactivatori.

 

Calitatea primeaza

 

Pe piata exista o gama foarte variata de bioactivatori, cu preturi la fel de diferite. Inainte sa achizitionati anumiti bioactivatori, faceti o cercetare rapida a produselor. Nu lasati pretul sa va influenteze decizia de cumparare, ci optati, in primul rand, pentru calitate. Un produs de calitate va oferi si rezultate in consecinta, chiar daca pretul de achizitie poate parea mai ridicat.

 

Fiti precauti

 

Cand folositi bioactivatorii, adoptati o atitudine precauta. Aveti grija sa nu-i inghititi, sa nu ii lasati la indemana copiilor si sa respectati instructiunile de pe etichete in privinta spatiului si temperaturii de pastrare.

Pin It on Pinterest

Share This