A mai trecut o saptamana de munca si este timpul pentru #rasfatuldeweekend! De data aceasta reinterpretam cheescake-ul intr-o varianta delicioasa cu avocado si vanilie.
Cheescake cu avocado si vanilie
Ingrediente pentru blat
- 1/3 cana de migdale
- ¼ cana de nuca de cocos
- 2 curmale, fara samburi
- 1 lingurita de apa
- 1 lingurita ulei de cocos
Compozitie
- 1 avocado
- 3 linguri sirop de artar
- 3 linguri de apa
- 1 lingura extract de vanilie
- 1 lingura unt de cocos topit
- 3 linguri ulei de cocos
- un varf de sare
Ingredientele pentru blat se pun impreuna in blender sau robotul de bucatarie si se mixeaza pana formeaza o compozitie lipicioasa. Se aseaza in forma si se preseaza cu degetele.
Pentru compozitie, avocado, siropul de artar si esenta de vanilie se mixeaza in blender la viteza mare pana se obtine o crema fina. Se adauga untul si uleiul de cocos si se mixeaza din nou, apoi se toarna peste blat.
Se tin la frigider peste noapte sau 6-8 ore.