Sursa foto: https://pixabay.com/ro/condiment-ardei-iute-boia-de-ardei-370114/

Secretul pierderii in greutate poate fi ascuns in condimentele care sunt utilizate zi de zi in fiecare gospodarie. Prin adaugarea mai multor mirodenii intr-o dieta zilnica, oamenii ar putea avea un impuls in metabolism si o capacitate mai mare de a regla zaharul din sange.

Componentele chimice continute de anumite condimente au avut efecte fiziologice dramatice, sporind capacitatea de a pierde in greutate. Aceste condimente sunt destul de comune si pot fi adaugate usor in retete pentru beneficiile lor.

Piperul negru

In India si in multe alte culturi s-a folosit acest condiment de mii de ani pentru a da gust mancarurilor. Un grup de cercetatori de la Universitatea Sri Venkateswara a decis sa evalueze mai atent condimentele. Ei erau interesati in special de componenta piperonala sau piperina. Piperul a fost inclus in dietele a jumatate din animalele din laborator pe parcursul a sase saptamani. La sfarsitul studiului, cercetatorii au descoperit ca animalele care au mancat piper negru au avut un procent mai mic de grasime corporala si niveluri de zahar mai reduse in sange, dar si oase mai puternice.

Adaugati un praf de piper in fiecare bautura. Condimentele se mai pot adauga cu usurinta in retetele preferate cu ajutorul uleiurilor infuzate.

Ulei infuzat de piper pentru mancaruri

Ingrediente:

  • 1 lingura piper negru boabe
  • 1 lingura catei usturoi raw
  • 100ml ulei de masline extra virgin

Mod de preparare:

  1. Fierbeti boabele de piper si cateii de usturoi in ulei, la o temperatura scazuta, timp de cel putin 20 minute.
  2. Lasati amestecul sa se raceasca.
  3. Transferati uleiul infuzat intr-un borcan de sticla curat si acoperiti-l.

Cardamon

Amestecul dulce, parfumat, ramane un condiment popular in prepararea mancarurilor din India, impreuna cu turmericul. De asemenea, condimentele sunt adesea ingrediente folosite in medicina ayurvendica. Studiile efectuate de oamenii de stiinta din India si China au descoperit ca un condiment care impiedica acumularea de grasime in zona stomacului care ajuta la scaderea colesterolului este cardamonul. Ajuta organismul sa elimine lichidul in exces, reduce balonarea si normalizeaza glicemia. Poate fi folosit pentrua aroma supele, tocanitele, fructele sau legumele.

Mix de ceai cu cardamon

Ingrediente:

  • 2 cesti de apa
  • 4 lingurite de miere raw
  • 1 lingura de ghimbir proaspat tocat
  • ½ lingurita cardamon
  • 6 plicuri de ceai verde
  • ½ ceasca de lapte fara grasime sau cu un continut slab de grasime

Mod de preparare:

  1. Amestecati cardamonul, ghimbirul, apa si mierea intr-o cratita.
  2. Asteptati sa fiarba.
  3. Reduceti flacara si fierbeti timp de 10 minute.
  4. Turnati amestecul peste plicurile de ceai intr-o ceasca de sticla de 1L.
  5. Lasati ceaiul sa infuzeze timp de 5 minute.
  6. Scoateti plicurile de ceai verde.
  7. Puneti peste laptele pe care il puteti incalzi anterior.

Piper Cayenne

Acest condiment comun este folosit de mai bine de 9000 ani in bucatarie si ca ingredient medicamentos in toata lumea. Beneficiile piperului Cayenne sunt multe: unguente topice (care se aplica direct pe piele), compusul capsaicin actioneaza ca un analgezic puternic. Cand este administrat intern, inhiba capacitatea de coagulare a sangelui si reduce colesterolul. Studiile efectuate in ultimii ani, de asemenea, asociaza condimentul cu pierderea in greutate. S-a demonstrat ca doar 7.68 miligrame de capsaicina au fost necesare pentru a ajuta corpul sa arda caloriile si grasimile mai repede.

Smoothie tropical picant

Ingrediente:

  • 4 cani de lapte de migdale sau lapte de vaca cu continut scazut de grasimi
  • 1 portocala sau o mandarina decojita si taiata in bucati
  • 1 cana de mango taiat
  • 1 lingura de miere raw
  • 1 varf de lingurita de piper Cayenne

Mod de preparare: Puneti toate ingredientele intr-un blender si pasati pana cand devine smoothie. Adaugati mai mult lapte pentru a avea o consistenta mai subtire.

Chili

Ardeii chili sunt folositi pentru a face piperul Cayenne. Multi oameni curajosi se bucura sa manance ardeii cruzi. Acestia pot fi, de asemenea, fierti si incorporati in multe feluri de mancare pentru a beneficia de efectele arderii grasimilor.

Sos de chili facut acasa

Ingrediente:

  • 250g ardei iute
  • 2 – 3 ardei jalapeno
  • 2 ardei dulci
  • 3 catei de usturoi decojiti si taiati
  • 1 lingurita de sare
  • 2 cesti de otet

Mod de preparare:

  1. Puneti ingredientele intr-o cratita medie si fierbeti-le.
  2. Reduceti flacara, puteti capacul peste cratita si fierbeti timp de 20 minute.
  3. Puneti amestecul intr-un blender si mixati.
  4. Strecurati sosul pentru a scoate semintele.
  5. Puneti din nou sosul in cratita si fierbeti.
  6. Opriti aragazul dupa ce incepe sa fiarba si lasati-l sa se raceasca.
  7. Puteti pune sosul intr-un borcan si sa il pastrati la frigider.

Scortisoara

Majoritatea gospodariilor au acest condiment in comun, care este folosiit pentru aromarea bauturilor, a fructelor si a produselor de panificatie. Multe studii efectuate in intrega lume arata ca uleiul de cinamaldehida, care ofera aroma de scortisoara, poate ajuta la scaderea in greutate. Unele cercetari sugereaza ca reduce apetitul, in timp ce altele sustin ca uleiul previne acumularea de grasimi. Adaugati un praf de scorisoara in cafeaua de dimineata sau in fulgii de ovaz.

Usturoiul

Usturoiul este cunoscut pentru proprietatile antimicrobiene impreuna cu capacitatea de a scadea LDL-ul sau colesterolul rau. Studiile arata ca legumele polipare contin, de asemenea, compusi fitochimici care descompun mai eficient grasimile pentru ca organismul sa le poata indeparta. Unii cercetatori cred ca usturoiul poate impiedica organismul sa acumuleze grasime.

Ciuperci prajite cu ierburi si usturoi

Ingrediente:

  • 1kg ciuperci
  • 2 linguri ulei masline extra virgin
  • 1 capatani de usturoi tocat
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita cimbru
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la 230 grade.
  2. Puneti o foaie de hartie de copt.
  3. Amestecati ciupercile, uleiul sarea si piperul intr-un vas.
  4. Imprastiati amestecul pe foaia de copt.
  5. Coaceti la foc mic timp de 10-15 minute.
  6. Intoarceti ciupercile si mai lasati-le 10 minute.
  7. Scoateti preparatul din cuptor si amestecati-l cu usturoi, cimbru si otet.

Ghimbirul

Acest condiment chinezesc este de obicei asociat cu prajiturile si alte produse coapte. Ghimbirul este de asemenea folosit ca un medicament alternativ pentru a combate greata si congestia respiratorie. Cu toate acestea, studiile sugereaza ca bauturile calde care contin ghimbir ar putea reduce senzatia de foame si pot ajuta organismul sa ia o pauza si sa elimine grasimile.

Ceai de ghimbir facut in casa

Ingrediente:

  • 1 lingurita de ghimbir proaspat dat pe razatoare
  • 1 cana de apa fiarta
  • Miere raw pentru gust

Mod de preparare:

  1. Puneti ghimbirul intr-un tifon sau intr-un infuzor de ceai.
  2. Adaugati-l intr-o cana.
  3. Puneti apa peste si asteptati 10 minute
  4. Scoateti ghimbirul si adaugati miere dupa gust.

Mustarul

Este de cele mai multe ori ascoiat cu sandvisurile sau hot dog-ul. De fapt, mustarul este plin de vitamine si minerale. Studiile sugereaza ca mustarul are capacitatea de a creste metabolismul cu pana la 25%. Efectul dureaza cateva ore dupa consum. In loc sa alegeti maioneza, luati in considerare consumul de mustar. Poate fi folosit, de asemenea, pentru a prepara dressing-uri gustoase pentru salate.

Mix de mustar cu otet

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Amestecati usturoiul, mustarul si otetul intr-un castron.
  2. Adaugati incet uleiul de masline in timp ce mestecati.
  3. Adaugati pe rand patrunjel, cimbru, sare si piper dupa gust.
  4. Se poate pastra intr-un borcan la frigier.

Pin It on Pinterest

Share This