Unul din cele mai gustoase si parfumate “deserturi”, naturale, usor de de facut usor de tolerat, potrivit pentru toate varstele…si lista poate continua. Potrivit si in mentinere si in slabire si cu calitati nutritionale semnificative. Si este FARA ZAHAR!

Se face repede repede, nu va trebuie decat o cana de fulgi de ovaz mari, o jumatate de cana de nuci tocate grosier, putin ulei de cocos sau unt (eu am folosit uleiul de cocos parfumat si pentru ca imi place aroma discreta pe care o da prajiturilor), sucul de la o ½ de lamaie, vanilie bourbon, scortisoara si jumatate de kilogram de prune foarte dulci si foarte coapte.

Se face cam asa: se spala prunele si se pun intr-un vas rotund desfacute pe jumatate sau taiate in sferturi (in functie de marimea lor) si se stropesc cu zeama de lamaie. Intr-un bol se amesteca fulgii de ovaz, nucile, vanilia, scortisoara si se pune untul adus la temperature camerei (cam 30-40 de grame) sau uleiul (cam doua linguri) si se amesteca cu mainile, formand ca niste mici mici guguloaie.

 

Acest amestec parfumat pe care l-am obtinut se pune peste prunele din tava si se introduce la cuptorul incins in prealabil cam pentru 20-25 de minute.

Se mananca cald, rece, cu polonicul sau lingurita, dupa pofta inimii. Pentru un plus de decadenta, puneti si o cupa de inghetata de vanilie.

Pofta buna!

 

Pin It on Pinterest

Share This