Mierea de Manuka are numeroase proprietati, atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici. Se poate spune despre ea ca tine la distanta imbolnavirile, virozele respiratorii, astfel ca puteti incerca sa inlocuiti consumul de antibiotice la copii cu acest produs natural, bun pentru sanatate.

Cu toate ca antibioticele sunt considerate uneori singura alternativa de insanatosire, la noi in tara exista tendinta de a le oferi copiilor la orice mica raceala aceste medicamente, afectandu-le imunitatea si dezvoltarea. Folosite cu regularitate, antibioticele pot produce efecte nocive pentru organismul copiilor, reusesc sa distruga flora intestinala a copilului si odata cu administrarea frecventa exista riscul ca copilul sa dezvolte rezistenta la antibiotice, astfel ca va fi destul de dificil mai apoi sa poata fi insanatosit cu acest tip de tratament.

Nu putem nega totusi ca odata cu schimbarile de sezon, sistemul imunitar devine vulnerabil, cei mici confruntandu-se cu episoade frecvente de raceala, gripa, rosu in gat, sinuzite, laringite sau pneumonii. Tocmai de aceea, grija parintilor consta in gasirea unor solutii potrivite pentru fortificarea sistemului imunitar al copilului.

Imunitate scazuta – ce reprezinta?

Imunitatea scazuta determina imbolnavirile dese, un organism cu o imunitate puternica va putea infrunta actiunea agentilor patogeni si orice afectiune. Cu toate acestea, sistemul imunitar trebuie sa se lupte cu stresul, poluarea, alimentatia deficitara, lipsa de vitamine si minerale, lipsa de miscare, dar si cu un exces de antibiotice. Un sistem imunitar slabit nu va face fata niciunei fel de boli, organismul fiind afectat destul de serios.

De ce sa folosim miere de Manuka pentru sanatatea copiilor?

Mierea de Manuka are numeroase proprietati, aceasta este un produs natural, ce provine din Noua Zeelanda, acolo unde albinele fac miere din florile arborelui ce ii poarta numele. Aceasta poate fi introdusa in alimentatia copiilor trecuti de varsta de doi anisori, conform recomandarilor medicului pediatru, dar si in cea a adultilor, continand peroxid de hidrogen, lucru descoperit de medicul Peter Molan, ce a denumit aceasta proprietate a mierii drept Factor Unic Manuka. In acelasi timp, el a clasificat mierea de Manuka drept cel mai puternic antibiotic natural.

Pentru copiii trecuti de varsta de doi ani, aceasta are un efect antibacterian, antiinflamator, antiviral si antifungic. De aceea, o lingurita de miere cu astfel de proprietati poate tine la distanta imbolnavirile, sinuzitele, amigdalitele, pneumoniile si chiar virusul gripal. Fereste copiii de durerile de gat, fiind o adevarata bariera in calea agentilor patogeni si de aceea este bine sa fie consumata in fiecare zi, contribuind la mentinerea starii de sanatate.

Despre mierea de Manuka stim ca aceasta contine vitamine si minerale intr-o cantitate destul de mare, astfel ca va influenta destul de mult sistemul imunitar, intarindu-l si ajutandu-l sa lupte cu boala. De asemenea, un studiu britanic publicat de Universitatea Cardiff arata ca mierea de Manuka ar putea determina cresterea productiei de citokine, acele molecule ce au rolul de a transmite anumite informatii leucocitelor si mai exact sistemul imunitar. De asemenea, citokinele au rol de a combate aparitia infectiilor, avand o actiune foarte buna pentru sanatatea copiilor si adultilor.

Are efect antioxidant si astfel organismul poate actiona impotriva radicalilor liberi prezenti in organism mai ales datorita poluarii si mediului in care traim. Ca atare, tine la distanta cancerul sau aparitia unor boli grave.

De asemenea, testele de laborator arata ca mierea de Manuka protejeaza pe oricine de E.coli si de actiunea stafilococului auriu.

Cum introducem mierea de Manuka in alimentatia copiilor?

Aceasta poate fi introdusa odata cu recomandarea medicului pediatru. Atunci cand acesta si-a dat acordul asupra introducerii mierii in alimentatia copilului vei putea sa ii oferi acestuia o lingurita de miere in fiecare zi sau sa o introduci in anumite deserturi sau retete pentru mic dejun. Gustul sau este foarte bun, astfel ca cei mici vor fi rasfatati si o vor indragi din prima clipa. Tot cu ajutorul sau poti indulci bauturile si ceaiurile, aceasta nu isi pierde proprietatile curative in cazul unor temperaturi crescute.

Pin It on Pinterest

Share This