Sursa foto: https://pixabay.com/ro/

Sarea Epsom a fost considerata mult timp unul dintre cele mai versatile produse de uz casnic, dar exista o utilizare importanta pe care nu multi o stiu: reduce mancarimile cauzate de muscaturile de tantari, intepaturile albinelor, plantele otravitoare si arsurile solare.

„Practic, sarea Epsom poate calma orice tip de arsursa sau mancarime”, spune dr Joe Matusic, pediatru la Charleston. „Este un remediu ieftin, disponibil si care functioneaza din antichitate.”

Sarea Epsom poate ajuta la reducerea mancarimilor in 3 feluri:

  • Prin comprese – inmuiati un prosop de bumbac in apa rece in care a fost adaugata anterior sare Epsom (2linguri la o cana de apa), apoi aplicati pe piele.
  • Creati o pasta pe care sa o aplicati pe piele – o lingurita de sare Epsom la 1 cana de apa fierbinte. Se amesteca pana se dizolva si apoi se lasa la frigider timp de 20 minute. Curatati pielea si uscati inainte de aplicare.
  • Faceti baie cu sare Epsom – adaugati 2 cesti de sare la fiecare baie si stati in apa cel putin 12 minute. Sarea se va dizolva mai repede daca apa curge peste ea in timp ce se umple cada.

„Sarea Epsom ar trebui sa existe in camara oricui si sa fie folosita de cat mai multe ori”, spune dr. Susan Jewell, medic si cercetator stiintific premiat in medicina de cercetare clinica.

Sarea Epsom ajuta la extragerea umezelii cauzate de eruptii, cum ar fi cele provocate de plantele otravitoare. In cazul muscaturilor sau intepaturilor, sarea reduce umflaturile si senzatia de mancarime.

Pentru conditii mai grave sau persistente, ar trebui sa consultati un medic.

Pin It on Pinterest

Share This