Sursa foto: https://pixabay.com/ro/
De ce este important ca produsele sa nu contina OMG-uri?
Non-OMG-urile se refera pur si simplu la organismele care nu au fost modificate genetic in niciun fel. In SUA, mai mult de jumatate din culturile de soia sunt modificate genetic, impreuna cu un procent mare de porumb si bumbac. Acest lucru se intampla pana la sfarsitul anilor 90, cand agricultorii au inceput sa foloseasca OMG-urile in culturile alimentare.
Uleiul de soia, uleiul de porumb si faina de porumb sunt folosite in cosmetice. Amestecul de porumb este utilizat in cosmeticele uscate pentru machiaj, iar OMG-urile sunt adesea folosite. De fapt, unele OMG-uri sunt modificate doar in acest scop. Canola a fost modificata pentru a produce niveluri ridicate de acid lauric, o grasime saturata utilizata in sapunuri, lotiuni si creme. Acest lucru face ca productia de cosmetice sa fie mai ieftina. Numeroase creme anti-imbatranire si geluri de dus contin OMG-uri.
Ingredientele comune ale produselor cosmetice
Soia, canolam porumbul si papaya hawaiana sunt adesea modificate si cuprind o serie de ingrediente din produsele cosmetice. Mastile din enzime de papaya si uleiurile de soia pentru hidratare sunt foarte cautate, dar multe dintre ingredientele pe care le cautam, cum ar fi vitamina E si lecitina, sunt derivate din aceleasi OMG-uri.
Cum sa evitati OMG-urile din produsele de machiaj
Cautati produsele care au pe eticheta „OMG free” sau „Non-OMG”. Cumparati-va produsele din magazinele ecologice. Cautati informatii despre brandul de la care vreti sa cumparati. OMG-urile nu sunt permise in produsele ecologice, dar se pot strecura.
Cumparati produse cu sigilii respectate, cum ar fi sigiliul certificat USDA si „eticheta de certificare non-OMG”. Acestea indica faptul ca produsele sunt complet ecologice si nu contin OMG-uri. Cumparati doar din magazinele cu alimente naturale.