Sursa foto: https://pixabay.com/ro/

Nu este nimic mai potrivit pentru zilele calduroase decat chipsuri cu guacamole. Aceasta crema de avocado este potrivita pentru orice ocazie: intalnirile cu prietenii, serile de jocuri si petrecerile de vara.

In primul rand: avem nevoie de avocado perfect copt. Pentru a testa daca este copt, apasati pe el sa vedeti daca este moale. Daca nu va dati seama, il puteti decoji putin, iar daca se inlatura coaja fara probleme si este verde in interior inseamna ca este copt. Daca este maroniu sub coaja, inseamna ca este trecut, iar daca nu se indeparteaza deloc coaja, cu siguranta nu este destul de copt pentru a fi mancat.

Depozitarea pastei de guacamole poate fi dificila, dar o puteti tine la frigider intr-o caserola de plastic, pentru a o mentine proaspata.

Va prezentam in continuare reteta de guacamole, testata de trei ori.

Ingrediente:

  • 2 avocado copti
  • ¼ ceasca de ceapa dulce
  • 1 rosie pruna
  • 1 ardei iute
  • 1/3 ceasca de coriandru
  • ½ lingura de sare
  • ½ lime

Mai aveti nevoie de:

  • Cutit
  • Tocator
  • Lingura
  • Bol de amestecare
  • Aparat pentru pisat cartofii
  • Spatula de silicon

Pasul 1. Indepartati coaja de pe avocado si scoateti samburele. Taiati fiecare avocado pe jumatate, de-a lungul samburelui, scoateti samburele si puneti avocado intr-un bol pentru mixat.

Pasul 2. Presati avocado in bol, folosind un aparat pentru pisat cartofii sau o furculita si amestecati pana capata o consistenta cremoasa, dar puteti lasa si cateva bucatele prin el.

Pasul 3. Amestecati ingredientele. Se toaca ceapa dulce, rosia si ardeiul iute. Puneti legumele peste avocado, adaugati coriandru, sare si sucul din jumatatea de lime.

Pasul 4. Serviti guacamole. Se serveste cu chipsuri, iar pentru alte variante delicioase se poate adauga ananas, rodie sau chiar bacon.

Pin It on Pinterest

Share This