Citind articolul anterior, v-ati facut probabil o idee referitor la motivele pentru care ar trebui sa ii oferim ajutor organismului nostru sa se detoxifice corespunzator. As dori totusi sa detaliez, exemplificand motivele clare si concrete care stau in spatele adoptarii unei cure de detoxifiere.  Lucrurile stau cam asa :

  • Mare parte a legumelor si fructelor, a plantelor in general, pe care le mancam zilnic sunt stropite cu pesticide si contaminate cu azotati, substante care afecteaza mecanismele implicate in detoxifierea naturala a aorganismului.
  • Painea, biscuitii, dulciurile sunt pline de conservanti, amelioratori, indulcitori (E-uri) care accentueaza nevoia urmarii unei cure de detoxifiere
  • Animalele pe care le mancam sunt hranite cu hormoni de crestere, hrana modificata genetic si sunt tratate cu antibiotice. Ouale si lactatele provenite de la aceste animale sunt la fel de nocive.
  • Margarina si o gama larga de uleiuri vegetale se gasesc ascunse in majoritata alimentelor din comert, pestele de acvacultura este crescut cu griu, orz, ovaz, mazare si sprot din floarea soarelui, nu cu hrana din mediul lui natural. Iar cel salbatic poate fi intoxicat cu mercur.
  • Aluminiul este prezent in vase, apa potabila, cosmetice. Medicamentele si vaccinurile antigripale contin numeroase substante toxice
  • Cosmeticele si produsele de ingrijire corporala, detergentii si produsele de curatenie sunt produse chimice, pe care organisml nostru le absoarbe mai mult sau mai putin. Respiram zilnic emisii industriale, gaze de esapament care contin mercur, antimoniu, arsen, cadmiu. Plombele dentare din amalgam contin mercur, care cauzeaza migrene si stari de agitatie.
  • Organismul insusi produce toxine, asa numitii radicali liberi, care, atunci cand sunt in exces produc imbatranirea prematura a celulelor si favorizeaza aparitia bolilor.

Asa arata o serie de motive pentru care trebuie sa va ganditi daca adoptati sau nu o dieta de detoxifiere care sa ajute organismul sa isi pastreze sanatatea.

Pin It on Pinterest

Share This