Daca nu ai deja cateva lampi de sare presarate prin toata casa, nu stii ce pierzi. O lampa de sare de Himalaya este ca o fereastra deschisa continuu. E o sursa inepuizabila de aer proaspat la tine pe birou, pe noptiera sau oriunde alegi sa o pui. Ele vor purifica aerul din casa ta, te vor ajuta sa scapi de alergii si iti vor imbunatati somnul. Vezi? Nu ai niciun motiv pentru care sa nu investesti intr-o lampa de sare. Dar ca sa te convingem pe deplin, iti vom prezenta inca 5 motive pentru care merita sa ai o astfel de lampa.

Te ajuta sa scapi de tuse

Cand aprinzi o lampa de sare, aceasta schimba incarcatura moleculelor din aer. Majoritatea caselor sunt pline de ioni pozitivi care nu sunt tocmai benefici pentru sanatatea ta si nu prea ai cum sa scapi de ei decat daca renunti la toate aparatele electrocasnice din casa. Principalul efect al acestori ioni pozitivi asupra sanatatii tale este tusea excesiva. Cand aprinzi o lampa de sare, aceasta absoarbe lichidele si particulele din aer impreuna cu ionii pozitivi, curatand apa si eliberand mai apoi ioni negativi. Acestia din urma au un efect pozitiv asupra sanatatii tale, ajutandu-ti plamanii sa ramana curati.

Esti mai fericit si te concentrezi mai bine

Lampile de sare de Himalaya reprezinta o buna metoda de a-ti imbunanati starea de spirit si de a te concentra mai bine. In plus, dupa o zi grea de munca, iti vor fi alaturi cand vei vrea sa te relaxezi si sa te destinzi. Din nou, asta se datoreaza ionilor negativi eliberati de aceasta lampa care vor imbunantati circulatia sangelui si a oxigenului catre creier.

Ai parte de un somn odihnitor

Un alt efect negativ al ionilor pozitivi din aer este ca iti scad considerabil calitatea somnului. Asta poate duce la inrautatirea circulatiei de sange si oxigen catre creier care, in cele din urma, rezulta in sesiuni de somn prea scurte sau prea lungi, la ore din ce in ce mai diferite ale noptii. Una sau doua lampi de sare tinute in dormitor vor purifica aerul si te vor ajuta sa dormi mai bine.

Amelioreaza alergiile si simptomele astmului

Dat fiind faptul ca lampile de sare de Himalaya sunt purificatori naturali, acestea elimina particulele fine de praf, mucegai sau matreata animala din aer. Plaseaza una sau doua lampi in camerele in care petreci cel mai mult timp si vei vedea cum alergiile vor disparea treptat. In plus, chiar si persoanele astmatice vor observa o considerabila ameliorare in simptomele bolii.

O sursa eco de lumina

Da, ai citit bine. Rezervele din care se extrage sarea de Himalaya au undeva intre 80 si 600 de milioane de tone si se estimeaza ca, in ritmul curent de extragere, ne vor ajunge pana in urmatorii 350 sau 400 de ani. Baza pe care se sprijina cristalul de sare este, in general, sculptata din lemn sustenabil precum cel de neem.

Pin It on Pinterest

Share This