Detoxifierea ficatului reprezinta eliminarea toxinelor din organism. Aceste toxine pot fi eliminate, in mod normal, de ficat. Alimentatia nesanatoasa, poluarea, stresul, sedentarismul, medicamentele luate in exces pot depasi capacitatea ficatului de a elimina toxinele.

Ficatul este un organ important, fara nicio indoiala. Ingrijorator este faptul ca viata moderna il impiedica sa functioneze cum trebuie.  Iar noi ne simtim lipsiti de energie, de motivatie si resimtim zilnic tulburarile metabolice.

Detoxifierea ficatului este foarte importanta. Ficatul are multiple functii: produce bila, proteine si colesterol;  stocheaza fier, curata sangele de medicamente si de alte substante toxice, regleaza coagularea sangelui; creeaza rezistenta la infectii. Detoxifierea ficatului este esentiala pentru vindecarea organismului. Fara un ficat sanatos, organismul nu se poate reface in cazul celulelor canceroase.

Ficatul este un organ puternic  care rezista multi ani unui trai nesanatos. Analizele medicale pot indica o boala a ficatului abia dupa ce acesta a fost abuzat vreme indelungata.

Deci, daca analizele medicale au iesit bine, dar avem:

–          Limba incarcata si respiratie neplacuta;

–          Dureri de cap si migrene;

–          Balonari in exces;

–          Ameteli frecvente;

–          Urina foarte colorata sau prea limpede;

–          Pete maronii – pe maini sau pe fata;

–          Ochi rosii si pielea putin galbuie;

–          Nas rosu

–          Stari de oboseala

Inseamna ca ficatul ne trimite semnale de alarma.

Ce putem face:

Detoxifierea ficatului se poate face prin mai multe metode. Alimentatia sanatoasa este cea mai importanta.  Putem face acest lucru prin:

–          Inlocuirea zaharului alb cu mierea naturala;

–          Consumul de sare nerafinata, in locul cele recristalizate;

–          Inlocuirea painii albe, a pastelor fainoase cu paine sau paste integrale;

–          Consumul cerealelor (orez brun, secara, mei, hrisca)

Detoxifierea ficatului poate fi facuta prin consumul de mancare sanatoasa. La aceasta, putem adauga cateva plante foarte importante: ceaiul verde, aloe vera, musetelul, ghimbirul, menta sau semintele de fenicul.  Putem combina aceste plante pentru prepararea unei bauturi gustoase. Si avem grija si de ficatul nostru!

Detoxifierea ficatului inseamna eliminarea toxinelor de la nivelul ficatului. Ingirijirea ficatului trebuie sa fie constanta. O dieta sanatoasa ajuta ficatul sa isi reia functia de eliminarea toxinelor.

Puteti gasi produse naturiste pentru detoxifierea ficatului in magazinul Bioportal.ro.

 

Pin It on Pinterest

Share This