Sursa foto: https://pixabay.com/ro/

Pentru a diagnostica psoriazisul este nevoie de doua teste sau examinari.

Examinarea fizica

Majoritatea medicilor sunt capabili sa puna un diagnostic in urma unui simplu examen fizic. Simptomele psoriazisului sunt in mod obisnuit evidente si usor de identificat. In timpul acestui examen trebuie sa va asigurati ca ii aratati doctorului toate motivele de ingrijorare. In plus, este importat ca medicul sa afle daca exista vreun membru al familiei care are sau a avut psoriazis.

Biopsie

Daca simptomele sunt neclare sau daca medicul doreste sa confirme diagnosticul suspect, poate lua o mica mostra de piele. Acest proces se numeste biopsie.

Pielea va fi trimisa la laborator, unde va fi examinata sub microscop. Examenul poate diagnostica tipul de psoriazis pe care il aveti. De asemenea, poate exclude alte tulburari sau infectii posibile.

Majoritatea biopsiilor se fac la cabinetul medical intr-o anumita zi. Medicul va va injecta un medicament local pentru a face recoltarea mai putin dureroasa. Apoi va trimite biopsia la un laborator pentru anlizarea acesteia. Cand rezultatele sunt gata, medicul va va solicita o intalinre pentru a va transmite daca aveti sau nu psoriazis sau cu ce tip va confruntati. Pasul urmator este stabilirea unui tratament adecvat si tinerea sub control a bolii.

Pin It on Pinterest

Share This