Sursa foto: https://www.medicalnewstoday.com/articles/321707.php

Untul ghee poate avea efecte de intinerire, daca este consumat constant si in diete echilibrate. Spre deosebire de untul obisnuit, care consumat in cantitati mari poate dauna organismului, acesta este foarte nutritiv si recomandat in cantitati regulate.

De asemenea, ajuta la  intarirea sistemului imunitar. Contribuie la formarea unui sistem imunitar puternic datorita acidului buteric pe care il contine si care sustine producerea de celule T killer in intestine. Colesterolul rau din organism poate fi scazut prin consumarea acestui unt si in acelasi timp se poate preveni aparitia bolilor de inima.

In India este considerat elixirul tineretii, datorita aportului de vitamine de care se bucura si este recomandat in special copiilor si batranilor. Hraneste si revigoareaza intregul organism si tesuturile acestuia, aducand prospetime si revigorare. Este ideal pentru imbunatatirea aspectului pielii, pe care o face mai moale si mai supla. In plus, este cel mai folosit stimulent pentru o memorie mai buna si pentru imbunatatirea reproducerii. Trateaza afectiunile cardio-vasculare, pulmonare si este un bun aliat in cazurile de dependenta de droguri. Poate fi consumat cu incredere de cei care tin diete, in special pentru ca aduce organismului doar grasimile de care are nevoie, nu si pe cele nesanatoase.

Poate fi aplicat si extern in tratarea ranilor sau se poate folosi ca ingredient in prepararea diverselor produse apicole sau a cremelor pe baza de unt ghee. Este un bun tratament in perioadele reci pentru pielea crapata sau aspra. In plus, poate fi folsit de catre femei in zona intravaginala, datorita efectelor sale de lubrifiere, refacere a mucoasei, hranirea si tonifierea organelor genitale interne, dar si de crestere a imunitatii.

In alimentatie se foloseste in diverse preparate, in locul untului obisnuit. Este ideal pentru sendvisuri, ca inlocuitor pentru grasimea din mancare, se poate folosi fara grija la prajit si este un ingredient de nelipsit pentru prepararea prajiturilor.

Pin It on Pinterest

Share This