Mierea este cel mai cunoscut si raspandit produs apicol insa nu neaparat si cel mai impresionant din punct de vedere al calitatilor curative si homeopate. Pe langa miere, apicultorii obtin si comercializeaza alte doua substante importante in medicina homeopata: propolis si laptisor de matca.

Diferentele dintre laptisor de matca pur, miere si propolis pornesc de la modul de prezentare pana la modul in care acestea sunt folosite si beneficiile fiecarui produs in parte.

 

Laptisor de matca crud, hrana larvelor si reginelor

 

Prin laptisor de matca pur se intelege secretia produsa de albina cu care sunt hranite reginele, din stadiul de la larva si pana la maturitate. Aceasta secretie este specifica albinelor lucratoare, numite albine doici, si hraneste toate larvele dintr-o colonie.

Din punct de vedere al calitatilor sale nutritive, acest produs apicol are cel mai impresionant raport de vitamine pe unitate de volum.

 

Laptisor de matca beneficii:

  • intareste sistemul imunitar datorita capacitatii sale de stimulare a celulelor albe
  • este un remediu naturist eficient impotriva infertilitatii, datorita faptului ca stimuleaza productia de estrogen sau testosteron si scade nivelul de stres
  • tine sub control simptomele menopauzei precum transpiratiile nocturne, bufeurile sau schimbarile de dispozitie
  • scade nivelul de colesterol din sange

 

Stiati ca…?

Toate larvele de albine sunt hranite cu laptisor de matca pur primele 3 zile de viata insa doar reginele continua sa fie hranite exclusive cu aceasta substanta inclusiv la maturitate.

 

 

Diferenta dintre laptisor de matca crud, miere si propolis

Laptisorul de matca este hrana larvelor si a reginelor stupului pe cand mierea este hrana pentru intreg stupul.

Laptisorul de matca este produs de albinele lucratoare numite si albine doici pe cand mierea este rezultatul regurgitarii si hidratarii nectarului cules de albine. Propolisul este de asemenea o substanta colectata de albine.

Laptisorul de matca pur si mierea sunt hrana pentru colonie pe cand propolisul este folosit ca material de constructie in stup.

Toate aceste produse apicole au beneficii recunoscute atunci cand sunt introduse in dieta omului. Produsele cu laptisor de matca sunt in mod special apreciate in industria cosmetica si cea a produselor naturiste.

Pin It on Pinterest

Share This