Sursa foto: https://pixabay.com/en/japan-jin-ze-shirakawa-xiang-3205106/

Planuiesti sa-ti cumperi o casa la curte si deja ti-ai stabilit cateva criterii importante pe care ar fi bine sa le respecte viitoarea ta locuinta? Foarte bine! Insa este important sa acorzi atentie si detaliilor, deoarece achizitia unei case la curte este un pas urias pentru oricine. In articolul de astazi ne-am propus sa-ti prezentam cateva lucruri inedite de care sa tii cont daca urmeaza sa-ti cumperi o locuinta.

Sistemul de canalizare

Foarte multi dintre oamenii interesati sa-si cumpere o locuinta analizeaza doar daca respectiva casa este conectata ori nu la un sistem de canalizare. Sau, in cazul in care nu este racordata la canalizare, daca dispune de o fosa septica. Indiferent daca locuinta pe care intentionezi sa ti-o cumperi este conectata la reteaua publica de canalizare sau la o fosa septica, ar fi bine sa te asiguri ca toate instalatiile folosite pentru colectarea apei menajere si a materiilor solide functioneaza perfect. In cazul in care locuinta de care esti interesat este prevazuta cu o fosa septica, intreaba-i pe vanzatori daca au folosit bioactivatori pana acum. Un bioactivator este o substanta ecologica, formata din microorganisme si enzime alimentare, care se foloseste pentru intretinerea si curatarea foselor septice. Bioactivatorii contribuie la dizolvarea mai rapida a materiilor solide care se acumuleaza intr-o fosa septica si, de asemenea, ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute din locuinta. Totodata, bioactivatorii impiedica mirosurile de „canal” sa se instaleze in locuinta, deoarece au grija ca fosa septica sa functioneze corect.

Termoizolatia

O casa este obligatoriu sa fie termoizolata corect. Totusi, destul de multi viitori cumparatori nu acorda atentie materialelor cu care este termoizolata locuinta. Pe piata exista diverse tipuri de materiale de constructii folosite la termoizolarea locuintei, de la polistiren si vata minerala, pana la pluta si lana de oaia. Fiecare dintre materialele mentionate anterior au proprietati si preturi diferite. Astfel, pentru o locuinta izolata cu polistiren o sa platesti mai putin decat pe una similara, izolata cu vata minerala bazaltica si de sticla. Esential insa este doar ceea ce este important pentru tine. Si, de asemenea, este obligatoriu ca termoizolatia sa fie executata corect, indiferent de materialele folosite.

Lumina naturala

Lumina naturala are un rol decisiv in felul in care ne simtim. Prin urmare, daca vrei  sa ai o stare generala de bine in viitoarea casa, ar fi bine ca locuinta beneficieze din plin de lumina naturala. Ca sa te asiguri ca o casa primeste suficienta lumina, tine cont de numarul ferestrelor si de punctele cardinale spre care este indreptata constructia.

Pin It on Pinterest

Share This