Metode de detoxifiere a rinichilor  

Apa bauta in cantitate mare (aprox 2.5 l pe zi) obliga rinichii sa lucreze si in acelasi timp asigura o buna curatare a organismului.

Rinichii reprezinta o cale de detoxifiere a organismului, prin urina eliminind deseurile de peste zi. Acestia filtreaza pana la 1700 de litri de sange in 24 de ore si elimina apoi toxinele prin urina. Pentru o buna detoxifiere a organismului pe cale renala sunt indicate diureticele. Cele mai bune sunt diureticele naturale (fructele, legume, plante – iarba neagra, mesteacan, strugurii ursului, coacaze negre, maces, matase de porumb, urzica, etc.)

Diureticele chimice, disponibile in farmacii elimina si unele mineraledin organism, De aceea, o cura de detoxifiere cu ajutorul plantelor este mult mai eficienta decat o detoxifiere cu ajutorul diureticelor chimice.

Metoda de detoxifiere a pielii

O detoxifiere eficienta a organismului presupunesi stimularea functiei de detoxifiere a pielii. In acest scop se folosesc mai multe metode de detoxifiere prin stimularea transpiratiei, frectia uscata exercitiul fizic, baile calde, sauna, baile de vapori, baile de aer cald, impachetarile calde, baile de soare, masajul. Transpiratia abundenta inseamna ca acele metode de detoxifiere sunt eficiente.

Problemele pielii (eczemele, iritatiile) pot fi rezolvate prin metode de detoxifiere si curatire intestinala. Daca eliminarea toxinelor prin colon nu se desfasoara corespunzator, organismul isi creeaza alte supape pentru detoxifiere. Astfel apar eczemele, supuratiile, ca o incercare a organismului de a scapa de excesul de substante toxice. Toate probemele pielii sunt datorate eliminarii substantelor acide de catre glandele sudoripare (eczema uscata, crapaturi) sau inlaturarii deseurilor din colon de catre glandele sebacee (acnee, furuncule, piele grasa, eczema umeda).

Reactiile alergice inflamatorii ale pielii sunt un semn ca in interiorul organismului s-au acumulat multe toxine si aveti nevoie de o cura de detoxifiere.  Alegeti o metoda de detoxifiere a colonului combinata cu una sau mai multe metode mentionate mai sus, in acest subcapitol, care au efect si de relaxare si hidratare a pielii in acelasi timp.

Metode de detoxifiere a plamanilor

Detoxifierea cailor respiratorii se numara de asemenea printre cele mai bune metode de detoxifiere, Vorbim iarasi despre o detoxifiere naturala a cailor respiratorii cu ajutorul plantelor care faciliteaza eliminarea mucozitatilor ce ingreuneaza respiratia.

Caile respiratorii contribuie la o detoxifiere eficienta a organismului prin eliminarea deseurilor gazoase. Prin caile respiratorii sunt eliminate substante volatile care ii dau aerului expriat mirosul caracteristic, numit halena. Prin caile respiratorii sunt eliminate sub forma de sputa deseuri solide: praf menajer, praf datorat poluarii, polen.

Ca metode de detoxifiere e cale pulmonara se recimanda plantele cu proprietati expectorante fluidifiante  asa cum sunt eucaliptul, oregano, pinul, patlagina, cimbrul, cimbrisorul.

Photo credit: jj-walsh via Visualhunt.com / CC BY-NC

Pin It on Pinterest

Share This