Mierea de Manuka este un produs care are proprietati cu adevarat de neegalat si care cu a sa naturalete aduce cu sine proprietati antifungice si antibacteriene de care avem nevoie in fiecare zi. Numele acestui tip de miere provine de la originile producerii acesteia, mai exact de la arborele de Manuka, din ale carui flori ia nastere nectarul ce se va transforma in miere, cu ajutorul albinelor. Acest tip de miere este unul cu totul special, care are efecte benefice asupra organismului nostru, astfel incat noi sa ne putem bucura de un gust desavarsit, dar si de o portie binemeritata de sanatate.

Ce beneficii se gasesc intr-o lingurita zilnica cu miere manuka?

 

Mierea de Manuka are efecte benefice asupra tranzitului intestinal si ajuta la o mai buna digestie. De asemenea, poate functiona ca pansament in cazul problemelor gastrice, fiind o alternativa mai mult decat eficienta la tratamentele uzuale, care implica folosirea de antibiotice. Mierea insa este un medicament natural, care nu distruge echilibrul interior al organismului nostru. Practic, consumand miere Manuka, vom constata ca starea noastra de sanatate este mai buna si ca organismul se va simtit mai bine, va fi mai tanar si mai revigorat.

De asemenea, acest tip de miere are implicatii majore si in lupta impotriva parazitilor intestinali. Din pacate, alimentatia noastra actuala nu mai este una foarte sigura. Stim din ce in ce mai putine informatii despre ceea ce consumam, in ciuda faptului ca etichetele produselor au din ce in ce mai multe date. Facem referire la faptul ca majoritatea produselor nu sunt naturale si pot provoca in acest fel probleme pe care fie nu le putem afla, fie nu le putem trata. Beneficiile mierii insa sunt vizibile, mai ales datorita faptului ca mierea este un produs natural, menit sa ne hraneasca practic fiecare molecula de ADN.

 

Mierea de Manuka tine racelile la distanta. Raceala si gripa reprezinta o problema actuala din ce in ce mai intalnita. Este suficient doar un virus pentru ca propagarea acesteia sa fie rapida. In colectivitate lucrurile de acest gen se petrec cu repeziciune, in ciuda faptului ca parintii le ofera copiilor suplimente pentru imunitate. Degeaba, am spune noi, pentru ca mierea de Manuka este un supliment natural perfect, care va tine raceala la distanta si va oferi un sistem imunitar puternic copiilor nostri. De asemenea, durerile de cap, sinuzitele sau tensiunea sunt probleme ce pot fi depasite cu ajutorul mierii de Manuka.

 

Miere pentru piele? Desigur! Mierea are rolul de a cicatriza mai bine rănile, dar are si implicatii in ceea ce priveste sanatatea zilnica a pielii. Eczemele, acneea si alte probleme dermatologice pot fi ameliorate cu ajutorul mierii. Petele pot fi indepartate, insa fireste, depinde din ce cauza medicala provine aparitia acestora. In unele cazuri chiar, mierea, alaturi de ou sau carbune activ, poate constitui o masca nemaipomenita care sa ajute la infrumusetarea tenului. Acelasi lucru este valabil si in cazul pielii corpului, majoritatea femeilor folosind mierea impreuna cu zatul de cafea pentru a crea un scrub fenomenal. Iar acestea nu sunt singurele utilizari de uz extern pentru piele.

Mierea este o resursa naturala inestimabila, iar beneficiile ei sunt mult mai multe. Depinde doar de noi sa ne autoeducam in vederea consumului de miere, deoarece aceasta are capacitatea de a functiona atat ca tratament, cat si ca aliment si ne poate ajuta sa depasim anumite situatii, pe care poate ca le-am considera in mod normal lipsite de iesire.

 

Dincolo de toate avantajele, dulceata mierii peste untul care se intinde pe paine, ca dupa un somn odihnitor, este in mod cert o priveliste divina. O zi buna, plina de sanatate si vitalitate, incepe cu un strop de miere, nu-i asa?  

Pin It on Pinterest

Share This