Sursa foto:  https://cdn.pixabay.com/photo/2017/07/21/10/50/water-faucet-2525392_960_720.jpg

Mirosurile neplacute provenite de la fosa septica pot scadea calitatea vietii si starea de bine a intregii familii. Oricat de multa grija ai si oricat incerci sa protejezi instalatia, la un moment dat se acumuleaza un numar tot mai mare de bacterii care produc gaze neplacute cu miros puternic, persistent si gretos. Dezvoltarea si inmultirea microorganismelor este favorizata de acumularile mari de resturi menajere dar si de temperaturile ridicate, fapt pentru care fenomenul este mai puternic in sezonul cald. Pentru a preveni aparitia duhorii este important sa acorzi un plus de atentie procesului de curatate si igienizare a fosei septice si a instalatiei sanitare.

Cauzele producerii mirosurilor sunt numeroase, de la montarea deficitara a sistemului sanitar, si evaporarea apei din sifoanele de scurgere, la acumularea de grasime si reziduuri in fosa septica. Metodele de prevenire si remediere a situatiilor neplacute sunt destul de variate, pe acestea le vom prezenta in randurile urmatoare.

Contactarea personalului specializat

Fie ca vine vorba de defectiuni ale instalatiei sanitare si ale fosei septice, fie ca sunt situatii in care se acumuleaza exces de murdarie si microstatia de epurare nu mai functioneaza corect este important ca inainte de a lua orice masura sa se contacteze personal specializat, care face o evaluare minutioasa a situatiei si intocmeste un plan de masuri care in final duc la remedierea problemelor.

Instalatorii profesionisti iti pot da si sfaturi practice de mentinere a instalatiei in stare buna de functionare pentru cat mai mult timp.

Folosirea produselor de igienizare ecologice

O solutie tot mai apreciata este cea de folosire a bioactivatorilor pentru curatarea foselor septice si a statiilor de epurare. Acestia sunt complexe enzimatice care favorizeaza descompunerea rapida si usoara a resturilor impiedicand astfel inmultirea bacteriilor ce produc mirosurile neplacute.

Multa vreme s-a pus problema daca solutia cu bioactivator fosa septica este una eficienta. Specialistii in domeniu recomanda aceasta metoda, pe care o considera prietenoasa cu mediul inconjurator, nepoluanta si extrem de utila. Instalatorii au constatat ca persoanele care utilizeaza cu regularitate aceste produse de igienizare nu se mai confrunta cu tevi infundate si mirosuri neplacute in baie, bucatarie sau in zona canalizarii, ba chiar au observat ca aceste produse prelungesc durata de viata a instalatiilor sanitare.

Se pare ca bioactivatorii ajuta la descompunerea rapida a resturilor solide ce patrund in tevi si extensii, reduc nivelul de mal si namol din fosa si conducte, elimina riscul de depunere a murdariei pe filtre, faciliteaza obtinerea unor sedimente fine ce sunt mai usor reciclate. De altfel, bioactivatorii organici sustin buna functionare a instalatiilor, nu produc coroziune si elimina in proportie de 100% mirosurile neplacute din fosa septica.

Efectele benefice ale bioactivatorilor nu se opresc aici, actiunea acestora impiedica formarea si eliminarea gazelor nocive in atmosfera, pentru ca sunt produse organice nu afecteaza caracteristicile solului si ale aerului din imprejurimi. Aceste solutii eficiente sunt si economice, costurile de achizitie fiind mult mai mici decat interventia vidanjorilor sau a instalatorilor.

Curatarea fosei septice prin metoda separarii hidrocarburilor

Folosirea improprie a fosei septice si introducerea grasimilor si a uleiurilor in aceasta duce la acumularea de hidrocarburi, care au efecte nefaste asupra instalatiei si a mediului inconjurator. In astfel de situatii se impune folosirea dispozitivelor de separare si colectare a hidrocarburilor. Procesul este unul dificil si in cele mai multe situatii necesita interventia personalului specializat.

Trebuie mentionat ca intre cele trei metode de igienizare a foselor septice, in vederea prevenirii formarii de mirosuri neplacute, cea mai confortabila si mai accesibila solutie este cea a utilizarii de bioactivatori. Aceste complexe enzimatice bogate in oxigen activ sunt prietenoase, usor de folosit si sunt disponibile intr-o varietate foarte mare.

Pin It on Pinterest

Share This