Ce sunt super-alimentele? Aceasta este o intrebare tot mai des intalnita odata cu popularitatea noii generatii de super-alimente, multe dintre acestea folosite de mii de ani si redescoperite datorita cresterii interesului pentru un stil de viata mai sanatos. Super-alimentele sunt alimente cu excelenta valoare nutritionala si extrem de benefice pentru sanatate, fiind bogate in anti-oxidanti, grasimi esentiale, vitamine, minerale si fitochimicale, chimicalele din plante responsabile cu culoarea si aroma acestora, ale caror beneficii asupra sanatatii sunt un subiect de actualitate pe blogurile si in revistele dedicate unui stil de viata natural.

 

Spirulina – O trasatura interesanta a super-alimentelor este trendul pe care acestea il urmeaza, cu fiecare generatie noua de super-alimente descoperite, altele sunt date uitarii iar aceasta este, poate, explicatia din spatele faptului ca un numar mare de super-alimente extrem de populare astazi nu sunt noi descoperiri ci redescoperiri. Un astfel de exemplu este spirulina, disponibila pe Bioportal sub forma de 30 de capsule de 500 mg, in formula 1+1 gratis la pretul de 16.79 lei.

Spirulina este un tip de alga ce se poate consuma sub forma de supliment capsule. Acest super-aliment consumat de mii de ani in Mexic, de catre azteci si mayasi, este considerat o sursa de proteina completa, bogata in nutrienti, complexul de vitamine B, beta-caroten, carotenoizi, vitamina E, mangan, zinc, fier, cupru, seleniu si un element esential in acizii grasi, acidul gama linoleic GLA. Spirulina stimuleaza sistemul imunitar, avand efecte anticancer si antivirale.

Orzul verde este un super-aliment ce provine dintr-o cereala extrem de raspandita ca folosire. Numarul de persoane care consuma orz este mult mai mare decat al celor care introduc spirulina sau maca in alimentatie, insa prea putini dintre acestia cunosc adevaratele beneficii ale orzului atunci cand este consumat in varianta de pulbere de orz verde, obtinuta din plantele tinere de orz. Aceasta reprezinta o sursa completa de nutrienti valorosi, inclusiv vitaminele A, B, C, E si P, minerale, microelemente, clorofila, proteina si fibre vegetale. Pulberea de orz verde este un supliment 100% natural cu un continut nutiritiv net superior altor surse vegetale si este disponibila pe Bioportal le pretul de 24,19 lei pentru 125 grame.

 Guarana, o planta cataratoare din America de Sud, este unul dintre super-alimentele ceva mai exotice de noua generatie. Supranumita noua cafea, guarana contine o substanta cu efect energizant si actiune similara cu cafeina, insa fara efectele mai putin benefice ale acesteia. Tot guarana contine si doua substante cu proprietati termogenice ce imbunatatesc starea psihica generala, teobromina si teofilina, substante ce se gasesc si in ceai si cafea. Consumata de indienii din Amazon pentru prevenirea unor boli precum dizenteria si malaria, guarana intra din nou in atentia consumatorilor de sanatate drept o alternativa usor afrodisiaca la cafea, cu imense beneficii asupra sanatatii. Guarana este disponibila pe Bioportal sub forma de pulbere organica la pretul de 73,59 lei pentru 125 de grame.

Pin It on Pinterest

Share This