alimente organice

Deciziile in privinta dietei sau stilului de viata nu trebuie luate doar in baza unui trend sau a sfaturilor mai mult sau mai putin informate primite de la prieteni. Pentru o stare generala de bine si pentru a porni cu dreptul pe drumul schimbarii este important ca fiecare decizie in parte sa fie luata personal, in baza opiniilor si valorilor proprii. A manca organic a devenit in ultimii ani un trend, iar acest lucru nu este de loc rau pentru ca atentia populatiei a fost mult prea mult timp captivata de cultul fast food. Ceea ce este rau insa, este faptul ca tot mai multe persoane iau decizia sa manance organic pentru ca este in trend.

Iata o serie de argumente care sustin importanta migrarii catre alimente si obiceiuri alimentare bio si organice. Nu ne asteptam sa ne credeti pe cuvant, puteti cantari singuri argumentele si ajunge la propriile concluzii astfel incat daca decideti sa faceti o schimbare, decizia sa va apartina in totalitate.

Faina si paste bio

Pentru ca painea si pastele reprezinta un procent substantial din meniul zilnic al unei persoane obisnuite, este foarte important de inteles diferenta intre paine si paste organice sau bio si painea si pastele comercializate in mod obisnuit. Cerealele din care se obtin produsele de panificatie si diversele tipuri de paste sunt tratate chimic cu pesticide si alte substante care ajuta la crestere si protejeaza impotriva daunatorilor. Din pacate, aceste substante ajung si in produsul final . Cantitatile nu sunt semnificative insa consumate zilnic acestea incep sa se depuna iar pe termen lung efectul asupra organismului poate fi devastator si ireversibil.

Mai mult, situatia se inrautateste cand discutam de cerealele integrale care desi sunt mult mai sanatoase tind sa pastreze mult mai multe din chimicalele folosite in procesul de crestere decat in cazul cerealelor rafinate.

Teste realizate in Marea Britanie au dezvaluit ca peste 45% din tipurile de paine si cereale de pe piata contineau reziduri ale unui ierbicid denumit glifosat, suspectat ca ar putea fi un factor de risc pentru diverse tipuri de cancer.

Lactatele non-organice, un factor de risc pentru femei

Lactatele sunt adesea produsele despre care se discuta cel mai mult pe tema diferentei intre produsele bio, organice si non-organice. Pentru ca lactatele intra devreme in alimentatia micutilor, tot mai multi parinti isi pun problema sigurantei acestor produse. Lindanul este un pesticid corelat cu aparitia cancerului la san si este des intalnit in laptele de vaca non-organic. In urma unor studii efectuate tot in Marea Britanie pe o perioada de 10 ani, intre 1984 si 1994, s-a descoperit ca un procent covarsitor de femei diagnosticate cu cancer de san prezentau nivele crescute ale acestui pesticid.

Laptele si produsele lactate organice sunt obtinute de la animale crescute in zone in care pasiunile sunt organice, ferite de orice contaminare cu pesticid, astfel ca si laptele rezultat este curat.

Nu doar alimentele non-organice sunt un pericol

organic_0

Se spune ca suntem ceea ce mancam, dar aceasta afirmatie se poate extinde pentru a incorpora ideea ca suntem ceea ce folosim. Chiar daca ajungem la decizia de a ne schimba treptat obiceiurile alimentare, pericolele nu se incheie aici.

Spre deosebire de cosmetice bio , cosmeticele comercializate la scara larga spre exemplu ascund adesea substante presupus cancerigene in lista de ingrediente. Parabenii sunt el mai cunoscut exemplu, iar daca va inchipuiti ca astfel de produse au fost retrase de pe piata, adevarul este, din pacate, altul. Numele parabenilor au fost inlocuite cu alte denumiri stiintifice pe lista de ingrediente, insa acestia exista in continuare in produsele de ingrijire corporala si sunt absorbite in piele cu fiecare folosire.

Decizia de a consuma organic este una personala si trebuie sa se bazeze pe o informare corecta, insa argumentele nu sunt de loc in favoarea marilor comercianti.

Pin It on Pinterest

Share This