E sezonul piersicilor si caiselor, asa ca ar fi pacat sa nu ne bucuram de ele si intr-o prajitura din ingrediente sanatoase. Faina alba procesata, zaharul alb, cremele si siropurile nu fac casa buna cu sanatatea sau o silueta de invidiat, asa ca de ce sa nu alegem o varianta sanatoasa, care sa ne multumeasca deopotriva?
Prajitura propusa de noi se face din cateva ingrediente, va fi usoara si gustoasa.
Pentru prepararea ei aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 cana si jumatate de faina integrala spelta
- o cana de lapte de soia bio
- vanilie bourbon
- 2 linguri de ulei de cocos
- coaja rasa de lamaie bio
- o lingurita de praf de copt bio sau de bicarbonat
- un praf de sare
- 3-4 fructe (caise si piersici)
- putin sucanat sau rapadura sau zahar de cocos
- un praf de scortisoara
- un pumn de nuci sau migdale
Se amesteca faina, coaja rasa de lamaie, scortisoara, praful de copt si sarea. Separat se amesteca laptele de soia cu vanilia si zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit complet, se adauga ingredientele lichide peste celelalte ingrediente uscate. Se omogenizeaza compozitia, apoi se pune uleiul. Fructele se taie feliute, iar nuca sau migdalele se toaca grosier si se adauga toate in compozitie. Se amesteca totul bine si se pregateste o tava. Toata compozitia obtinuta se toarna in recipient si se introduce la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa la racit. Desigur ca puteti repeta aceasta prajitura si cu alte fructe, precum prune sau afine sau zmeura.