Prajitura simpla cu prune
Prunele sunt fructele mele preferate la inceput de toamna. Mirosul, gustul, textura lor mi se par perfecte. Nu ma pot opri niciodata la o singura pruna. Minunate sunt desigur si in prajituri, calitatea lor principala fiind aceea ca poti sa nu mai indulcesti prajitura suplimentar cu zahar (lucru povestit si aici)
Pe langa faptul ca sunt niste fructe foarte gustoase, sunt o importanta sursa de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu şi fibre. Vreau sa va propun o prajitura simpla, usoara, sanatoasa, ce se prepara repede si poate fi mancata atat pe post de mic dejun cat si ca gustare (pentru copii la scoala, de exemplu).
Ingredientele de care avem nevoie (majoritatea le putem gasi la un click distanta, pe Bioportal.ro) sunt urmatoarele:
– 1 cana si jumatate de faina spelta
– o cana de lapte de soia bio
– vanilie bourbon
– 2 linguri de ulei ulei de cocos
– coaja rasa de lamaie bio
– o lingurita de praf de copt bio sau de bicarbonat
– un praf de sare
– ½ kg de prune
– 100 g miez de nuci si foarte putin sucanat sau rapadura sau zahar de cocos, in functie de preferinte
Modul de preparare este foarte simplu:
Se amesteca faina, coaja rasa de lamaie, praful de copt si sarea. Separat se amesteca laptele de soia cu vanilia si zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit complet, se adauga ingredientele lichide peste celelalte ingrediente. Se omogenizeaza compozitia, apoi se pune uleiul.
Fructele se taie bucatele, iar nuca se toaca grosier si se adauga toate in compozitie. Se amesteca totul bine si se pregateste o tava. Toata compozitia obtinuta se toarna in recipient si se introduce la cuptor pentru 20 de minute.
Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Pentru rasfat maxim, putem pune si o cupa de inghetata de vanilie.