„Şi eu ce mai mananc azi la pranz?” sau „Cum pot sa iau un pranz sanatos daca singura varianta sunt sandvisurile şi chipsurile de la chioscul de jos?”sau „Ce fac eu daca firma de catering de la birou nu ne aduce decat şniţele cu cartofi natur şi ardei umpluti, plus clatite şi, eventual, tortul casei?”. Şi uite-asa, de foame şi din asa –zisa lipsa de timp (a se citi, de fapt, comoditate), mancam ce este mai la indemana, dupa care eventual ne copleseste o combinatie interesanta de somn cu vinovaţie.

In cazul in care exista o bucatarie sau o sala de luat mese la locul de munca, iata ce puteţi face:

  1. Va puteti aduce pungute de salate mixte pe care doar le asezonaţi cu puţina lamaie şi ulei de masline in care puneti o conserva mica de ton.
  2. Puteti pregati de seara un sandviş cu paine de secara şi cascaval de capra/sau o felie de piept de curcan pregatit la cuptor, pe o frunza de salata verde sau cu castraveti proaspeti (pe careil puteti in frigiderul din bucataria biroului).
  3. Pregatiti de seara o supa crema de dovlecei cu conopida, pe care o puneti intr-un recipient de sticla frumos si peste care ati golit o punguta de crutoane integrale cand va pregatiti de pauza de masa
  4. Si tot de seara puneti pe un gratar dovlecei, vinete, ardei gras si cateva rondele de rosii. Inainte de a pleca la serviciu adaugati putin ulei de masline, putin otet balsamic, seminte de susan nedecorticat si de pin, plus putina urda. Totul la caserola pentru un pranz gustos si delicios.
  5. Si tot de seara puteti pregati o salata de cruditati cu parmezan din morcov, telina, gulie, piper, nuci, seminte de dovleac. Dimineata stropim c u lamaie si adaugam parmezan ras.

Pentru week-end-urile calduroase, recomand supele creme din legume de sezon, mancare de mazare noua cu usturoi si marar insotita de salata de varza, scrumbie la gratar cu salata verde. Daca veti pregati mai mult, veti putea lua si luni la birou ceva:)

O vara racoroasa!

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This