Sursa foto: https://pixabay.com/ro/a

Aproximativ 7,5 milioane de persoane din SUA au psoriazis, potrivit AAD.

Psoriazisul poate aparea la orice varsta, dar de cele mai multe ori apare la maturitate. Varsta medie de debut este intre 15 si 35 ani. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, unele studii estimeaza ca aproximativ 75% dintre cauzele de psoriazis sunt diagnosticate inainte de varsta de 46 ani. O a doua perioada de varf de diagnosticare poate aparea la sfarsitul anilor 50 si inceputul anilor 60.

Conform OMS, barbatii si femeile sunt afectati in mod egal. Caucazienii sunt afectati in mod disproportional. Oamenii de culoare se confrunta in numar foarte mic cu psoriazisul.

Existenta unui membru al familiei cu psoriazis, creste posibilitatea aparitiei acestuia si la ceilalti. Cu toate acestea, multi oameni cu psoriazis nu au un istoric in familie. In timp ce, unii oameni cu istoric familiar, nu vor dezvolta psoriazis.

Aproximativ 15% dintre persoanele cu psoriazis primesc un diagnostic de artrita psoriazica, conform ACR. In plus, persoanele cu psoriazis sunt mai predispuse sa dezvolte mai multe boli, cum ar fi:

  • Diabetul de tip 2
  • Boli la rinichi
  • Boli de inima
  • Tensiune arteriala crescuta

Desi datele nu sunt complete, cercetarile sugereaza ca devin din ce in ce mai frecvente cazurile de psoriazis. Indiferent daca acest lucru se datoreaza faptului ca oamenii dezvolta boala sau ca doctorii o descopera cu usurinta, lucrurile sunt neclare.

Pin It on Pinterest

Share This