Untul ghee are un gust placut, asemanator cu cel al nucilor, deci poate fi usor intergat in alimentatie. In plus, poate fi consumat si ca atare, pe paine, cate 2-3 felii pe zi.

Va prezentam in continuare cateva retete in care puteti folosi untul ghee:

  1. Pui cu sos de rosii, curry si unt ghee – 4 portii

Ingrediente:

  • 3 linguri unt ghee
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 bucata mica de ghimbir
  • 4 catei de usturoi
  • ½ lingurita sare roz de Himalaya
  • 1 frunza de dafin
  • ½ lingurita curry
  • 1 kg rosii intregi decojite sau rosii la conserva
  • 3 bucati mari piept de pui, fierte si taiate in bucati mai mari (se poate folosi si carne de porc sau vita)
  • ½ ceasca de iaurt grecesc
  • ½ ceasca coriandru
  • 1 lingura de miere

Mod de preparare: Se incalzeste untul intr-o cratita mai mare, la foc mediu, si se adauga ceapa. Se caleste timp de 2 minute, pana devine maronie, apoi se adauga usturoiul si ghimbirul dat pe razatoare, inca 2 minute. Se adauga sarea, piperul, foaia de dafin si ce condimente mai doriti, apoi se amesteca bine. Se adauga mierea si se lasa sa fiarba impreuna 2 minute.

Se adauga rosiile taiate in bucati mici si sucul acestora si se lasa sa fiarba impreuna 20-25 minute, pana incepe sosul sa se ingroase, apoi se adauga pieptul de pui fiert si se mai lasa pe foc 10 minute.

Din iaurtul grecesc si curry se prepara un sos. Se amesteca cu apa si se pune peste preparat in farfurie, cand se adauga si putin coriandru pentru gust.

Sursa foto: https://www.bonappetit.com/recipe/tomato-chicken-curry

 

  1. Ovaz cu caju, seminte, turmeric si unt ghee – 4 portii

Ingrediente:

Mod de preparare: Se incalzeste untul ghee intr-o tigaie si se adauga toate semintele, caju, turmeric si piper si se amesteca pana cand se prajesc toate, adica aproximativ 4 minute. Se scot din tigaie si se asezoneaza cu sare. Ovazul se imparte in mod egal in 4 castroane, peste care se adauga preparatul din tigaie. In centrul fiecarui castron se pune iaurt grecesc peste care se pune drojdia nutritiva, care este ca un sos. Se mai poate pune caju intreg peste toata compozitia.

Important de stiut: Preparatul poate fi consumat si dupa 4 zile daca este tinut la rece intr-un recipient inchis si se poate incalzi pentru consum.

Sursa foto: https://www.bonappetit.com/recipe/overnight-oats-with-cashews-seeds-and-turmeric

Pin It on Pinterest

Share This