Acum în prag de 2017, in plina iarna, trebuie să recunosc că mâncarea rece și salatele cu ingrediente de vară nu prea sunt pe lista mea. Organismul meu îmi dictează clar să nu mă apropii de roșii, să mă încălzesc cu supe calde de legume de sezon, iar rădăcinoasele, varza, conopida, cartofii, nu lipsesc  deloc din casa mea. Pe de altă parte, sunt un fan declarat al frunzelor verzi : bio sau nu, autohtone sau nu, nu îmi pot stăpâni dorința de a mânca aproape zilnic ceva frunze (sau iarbă, cum spun câțiva susținători, se știu ei care sunt J).

Așa că, pornind de la ceva inspirație internaută și cu principiile mele de la care cam greu mă urnești, a ieșit o salată de-li-cioa-să, pe care am de gând să  o împărtășesc cu voi, mai ales și pentru că suntem în perioada postului.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente :

–              3 sfecle mici, coapte sau fierte ( eu le prefer coapte, deoarece își păstrează savoarea dar și substanțele nutritive care rămân în apă dacă le fierbem)

–              2 morcovi potriviți

–              1 pungă de baby spinach sau valeriană

–              1-2 căței de usturoi

–              Sare, piper, oțet balsamic, ulei de măsline, ulei de cocos (pentru morcovi)

–              Semințe de pin

Ca mod de preparare lucrurile decurg astfel:

Se curăță morcovii și se taie rondele subțiri. În același timp se pune la fiert sfecla. Morcovii se pun în puțin ulei de cocos sau de sâmburi de struguri, într-o tigaie antiaderentă, până se înmoaie și prind o ușoară crustă. Se scot și se pun într-un  vas pe hârtie absorbantă, când sunt gata. Sfecla fiartă se taie în bucățele mici sau în felii foarte subțiri și se pune peste frunzele verzi . Se adaugă morcovii și se ameseteca totul cu un dressing făcut din puțin ulei de măsline, un cățel de usturoi pisat, sare de Guérande, oțet balsamic, puțin piper.  Se ornează cu semințe de pin coapte.

Trebuie să recunosc că această salată este în TOP 3 preferate, este o salată perfectă de iarnă, cu un gust minunat. Pentru cei mai pofticioși, puteți pune alături câteva lingurițe de brânză tartinabilă de capră.

Poftă bună !

 

 

Pin It on Pinterest

Share This