Sursa foto: https://www.groupon.com/

Conform credintelor chinezesti si a sistemului de reflexologie, picioarele noastre sunt locatia zonelor naturale de energie, legate direct de sistemele si organele importante ale corpului. Prin urmare, prin intermediul picioarelor ne putem curata organismul de toxinele acumulate.

Exista mai multe modalitati de detoxifiere a organismului prin picioare:

Oxigen detox

Ingrediente:

  • 2 cani peroxid de hidrogen
  • 1 lingura ghimbir praf

Preparare: adaugati aceste ingrediente in apa calda si stati cu picioarele in aceasta timp de jumatate de ora.

Baie ionica la picioare

Acest tratament este similar cu electroliza, care utilizeaza curent electric pentru a provoca o reactie chimica puternica. Apa calda va deschide porii, iar sarea va actiona ca agent antiinflamator.

Picioarele vor absorbi ionii din baie, iar atunci cand apa devine intunecata, inseamna ca toxinele au fost scose din organism. Vedeti aici cateva retete de detoxifiere cu sare:

Ingrediente:

Preparare: adaugati ingredientele intr-o oala plina cu apa si fierbeti putin. Apoi umpleti un lighean cu apa calda si puneti otet de mere si amestecul fiert anterior.

Puteti adauga ulei esential sau un alt tip de sare. Acest amestec va detoxifia corpul, va creste nivelul de magneziu si va calma iritarea pielii. Daca va simtiti obositi dupa acest tratament, inseamna ca toxinele au fost eliminate din organism.

Detoxifiere cu argila

Ingrediente:

Preparare: adaugati sarurile Epsom intr-un lighean cu apa fiebinte si ulei esential. Combinati argila cu putina apa si apoi amestecati-o incet cu o lingura de lemn in apa. Pentru a va curata tot corpul trebuie sa stati in lighean timp de 20-30 minute.

Sosete de detoxifiere

Sosetele de detoxifiere a picioarelor sunt o modalitate eficienta de a detoxifia corpul. Puteti sa le cumparati de la magazinele specializate si sa le aplicati pe talpi inainte de culcare. Dimineata le puteti da jos, iar daca s-au inchis la culoare inseamna ca toxinele din organism s-au eliminat.

Pin It on Pinterest

Share This