raw vegan bioportal

La prima vedere, o dieta raw vegan pare o abordare extrema a problemei corectarii obiceiurilor alimentare nesanatoase promovate de societatea in care traim. Cei care au incercat sa faca treptat aceasta trecere insa, stau martori efectelor uimitoare si a modului in care acesta dieta isi pune amprenta asupra stilului de viata. Nivelul de energie creste uimitor iar instalarea unei stari generale de bine nu intarzie. Raw vegan este gresit descrisa drept o simpla dieta, raw vegan este un stil de viata care nu se potriveste in mod neaparat oricui sau in orice perioada a vietii, dar care este incontestabil o experienta ce trebuie incercata personal.

 

Primul pas catre un stil de viata raw vegan, cat mai multa informatie

Complexitatea dietei si a stilului de viata atribuit miscarii raw vegan nu poate fi usor rezumata intr-un articol de cateva sute de cuvinte. Cum este cazul oricarei schimbari majore in viata precum obiceiurile alimentare, deciziile nu trebuie luate grabit iar schimbarea in sine trebuie introdusa treptat.

Cand vine vorba de raw vegan trebuie intelese mai intai scopul si filozofia din spatele acestui concept inainte de a il putea imbratisa. Informatia despre produse, retete si stil de viata raw vegan a impanzit in ultimii ani internetul, insa ea trebuie filtrata cu atentie alegand doar sursele cu adevarat de incredere si navigand cu atentie printre site-urile pseudostiintifice.

Au fost scrise numeroase carti pe acest subiect iar in Romania miscarea incepe incet dar sigur sa castige teren. Au inceput sa apara restaurante pe acest specific, se comercializeaza produse raw vegan bio iar in capitala exista deja initiative de workshop-uri raw vegan sustinute de tineri antrepenori pasionati de acest stil de viata.

Pe site-urile de socializare se dezvolta tot mai multe comunitati gata sa ofere sfaturi practice si sustinere in tranzitia de loc usora de la o dieta obisnuita la raw vegan.

 

Avantajele stilului de viata raw vegan

Cele mai multe persoane care imbratiseaza acest concept incep prin a testaapelarea la o dieta de o saptamana, doua sau o luna. Foarte putine dintre persoanele care accepta aceasta provocare se mai intorc la o dieta obisnuita. Daca acest stil de viata ar trebui descris intr-un cuvant, cei mai multi adepti ar spune simplu: energie.

raw vegan bioportal 2

1. Prepararea termica distruge enzimele si nutrientii din alimente. Este un fapt bine cunoscut ca prepararea termica la temperaturi ridicate distruge o mar

e parte din susbtantele nutritionale si enzimele naturale din alimentele pe care le consumam. Aportul caloric ramane acelasi insa nivelul de energie rezultat este redus

simtitor.

2. Alimentele raw vegan precum quinoa alba sunt o sursa aproape nelimitate de energie. Secretul nivelului uimitor de energie pe care il simt persoanele care trec pe aceasta dieta este o combinatie a doi factori: dieta raw vegan permite un aport caloric mai mare dar impiedica depunerea grasimilor, asta inseamna ca organismul are la dispozitie energie pura pe care o poate consuma pentru a tine pasul cu un stil de viata dinamic. Iar pentru ca raw veganii sunt mai activi pe timpul zilei, acestia dor mult mai bine noaptea, reincarcandu-se cu energie mult mai usor.

Pin It on Pinterest

Share This