Acum ca au trecut si sarbatorile pascale, o supa simpla, gustoasa, sanatoasa si cu calorii putine poate fi alegerea ideala atat pentru pranz cat si pentru cina, deopotriva pentru mici sau mari. Poate ca unii dintre noi nu s-au simtit foarte bine dupa cateva zile cu hrana din belsug si vor sa revina la o alimentatie mai usoara si echilibrata.

Usoara si echilibrata nu inseamna insa lipsita de gust. Adagugati intotdeauna la supele crema putin ulei de masline de calitate, condimente si plante aromatice din belsug.

La reteta pe care v-o propun astazi putin cimbru uscat, precum cel pe care il gasiti aici, presarat pe ciupercile fripte ofera un gust foarte special.

Cum se face

Pentru a prepara supa aveti nevoie de: 2 cepe, 3 morcovi, 1 patrunjel radacina, 1 pastarnac radacina, 500 grame de ciuperci mixte( champignon, shi-take, etc.) sau doar champignon brune. Se fierb radacinoasele la foc mic iar ciupercile se frig pe un gratar de aragaz (cele mari se taie în 4).

Se pun in blender legumele fara ceapa fiarta, se paseaza si se adauga supa in functie de consistenta dorita. Se poate adauga in blender un catel de usturoi, ulei de masline, putina sare, piper, etc. Atat de simplu!

Pofa buna si primavara insorita in continuare!

 

Pin It on Pinterest

Share This