Termenul de super-aliment este unul relativ permisiv, fara o definitie foarte exacta, iar din acest motiv se aplica uneori si unor alimente obisnuite, sanatoase, insa fara proprietati nutritive de exceptie. Noua generatie de super-alimente incearca sa inlature aceasta problema, concentrandu-se strict pe fructele, legumele si cerealele al caror efect este cu adevarat spectaculos atunci cand sunt introduse in alimentatia zilnica. Cel mai simplu de introdus in dieta sunt super-alimentele sub forma de pulbere, acestea putand fi integrate cu usurinta in smoothie-uri, salate, sandvisuri sau sub forma de condimente in diverse alte preparate.

 

Maca pulbere, spre exemplu, este considerata un super-aliment special pentru femei care creste fertilitatea, amelioreaza frigiditatea, revitalizeaza, regleaza dezechilibrul hormonal si tine sub control efectele si simptomele menopauzei. Pulberea de maca, disponibila pe Bioportal la pretul de 59,59 lei pentru 300 de grame  este usor asimilabila in organism si se poate integra fara probleme in dieta zilnica. O punga de 300 de grame ajunge pentru mai mult de o luna, doza indicata fiind de o lingurita pe zi in combinatie cu suc, smoothie-uri sau cacao pudra, pentru a obtine o bautura tonica.

Pulberea de acai, obtinuta din fructele unui palmier originar din Brazilia se obtine prin liofilizare, un proces ce pastreaza intacta compozitia nutritionala si aroma acestuia. Puterea antioxidanta a pulberii de acai este de 35 de ori mai mare decat cea a portocalelor si de 10 ori mai mare decat cea a murelor sau zmeurei. Introdusa in alimentatia zilnica prin smoothie-uri, adaugarea in sucuri de fructe, salate de fructe sau in combinatie cu pulbere de maca si pulbere de afine pentru o reteta energizanta antistres, pulberea de acai creste nivelul de energie, rezolva problemele de digestie, mentine sanatatea parului, ochilor si a pielii, ajuta la insomnii si probleme de memorie sau concentrare, si este excelenta inclusiv pentru pierderea in greutate. Pe Bioportal, pulberea de Acai este disponibila in pachete de 100 grame la pretul de 89,99 lei.

Pulberea de afine uscate si macinate obtinute din agricultura ecologica este un alt exemplu de super-aliment extrem de bogat in anti-oxidanti, usor de integrat in orice tip de dieta, inclusiv cea raw vegana. Pulberea de afine se poate adauga in cereale, in smoothie-uri, in shake-uri dar si in alte tipuri de preparate dulci, inclusiv diluata in suc de fructe. Afinele, cele mai bogate fructe in antioxidanti si o sursa importanta de vitamine si minerale, stimuleaza sistemul imunitar, previn aparitia infectiilor si neutralizeaza radicalii liberi. Pulberea de afine este disponibila pe Bioportal la pretul de 15,59 lei pentru borcanul de 35 grame.

Pin It on Pinterest

Share This