Această tartă ușoară și cu conținut scăzut de calorii e o alegere ideală după mesele bogate de sărbători, în cazul în care ai in continuare oaspeti la masa. Este foarte ușor de făcut, de mâncat, de digeratJ. Ca să fiu sinceră, mama mea este cea care m-a inspirat în alegerea acestei tarte. A, și ca o paranteză – în una din dățile în care a făcut această tartă, a înlocuit 100 de grame de făină cu 100 de grame de migdale decojite, măcinate pe loc. Cool, nu?

Ingrediente  pentru tartă 

200 grame făină integrală

100 grame unt rece tăiat cubulețe sau unt de cocos

1 ou

1 praf de sare

1lingurita Green Sugar pentru îndulcire

Coajă rasă de lămâie și portocală (spălată foarte bine în prealabil)

Ingrediente pentru umplutură

400 grame de ricotta

Scorțișoară și vanilie dupa gust

Fructe de pădure congelate

 Mod de preparare

Se pun într-un castron sau în vasul robotului de bucătărie toate ingredientele pentru aluatul de tartă. Se mixează bine sau se amestecă cu mână până se formează un aluat compact și nisipos. Dacă vi se pare că nu se leagă, adăugați  2 linguri de lapte și amestecați în continuare. Înainte de a fi băgat la cuptor, se păstrează 30 de minute la rece.

Apoi se întinde pe masa de lucru pe care s-a pus puțină făină în prealabil și se aranjează în tavă specială de tartă. Coacerea se face așternând pe suprafața aluatului o coală de hârtie de copt peste care se pun „greutati” – boabe de fasole uscată sau biluțe speciale din ceramică. Acestea au rolul de a presa aluatul și de a nu-i permite să se umfle instetic la copt. În cazul tartei noastre, se va aștepta coacerea completă a blatului și racorirea lui în formă, până la temperatura camerei. De-abia după ce este răcit complet se va umple cu crema formată din ricotta frecată bine cu mirodenii și  se va decora cu fructe.

Sursa foto:https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Blueberry_tart.jpg

Pin It on Pinterest

Share This