Mierea este unul dintre super alimentele cele mai comun intalnite in bucatariile din toata lumea. Din pacate, putine persoane cunosc adevaratul potential si numeroasele beneficii pe care acest rasfat dulce le poate avea asupra organismului si se da mult prea putina atentie calitatii mierii care este cumparata in mod obsinuit. Mierea naturala, pura, este mult mai puternica decat variantele disponibile in comert care pierd multe dintre beneficiile pe care un borcan de miere bio le aduce sanatatii intregii familii.

 

Inainte de a cumpara orice tip de miere, este foarte important sa va convingeti ca produsul pe care il cumparati este cu adevarat natural. Diferenta de pret dintre o miere naturala de cea mai inalta calitate precum miere poliflora bio disponibila pe Bioportal si un borcan obisnuit de miere din supermarket este neglijabila in fata raportului de beneficii pe care mierea cu adevarat naturala le aduce sanatatii si starii generale de bine. Iata cum se poate deosebi usor mierea naturala de produsele pline de aditivi:

1 Verificati lista de ingrediente. In mod normal, aceasta metoda este cea mai putin sigura pentru ca multi producatori omit informatii sau ingrediente, insa produsele bio sunt in general certificate intr-un mod usor de reperat, direct pe eticheta. Un alt indiciu al unei mieri naturale este faptul ca aceasta nu va avea o lista de ingrediente pentru ca mierea naturala nu contine nimic altceva decat miere.

2 Verificati daca mierea contine sirop de zahar. Testele concludente sunt cele efectuate dupa cumparare, insa si in aceste cazuri faptul ca exista o varietate atat de mare de tipuri de miere cu diverse arome, texturi si proprietati poate induce in eroare. In general, o miere naturala nu se va dizolva in apa calduta ( testul acesta nu se realizeaza cu apa fierbinte) ci se va scufunda pe fundul paharului, mentinandu-si consistenta. Prin aceasta metoda se determina daca mierea are sirop de zahar adaugat.

3 Verificati daca mierea contine apa. In miere se adauga uneori si apa iar modul cel mai simplu de a testa daca mierea a trecut prin acest proces este imbibarea unei dischete demachiante de bumbac in miere si arderea acesteia. Daca mierea arde, inseamna ca aceasta nu a avut apa adaugata, daca nu arde atunci este posibil sa contina apa. O metoda alternativa ce nu foloseste foc pentru a verifica daca mierea contine apa este picurarea acesteia pe un prosop de bucatarie din hartie. Daca mierea este absorbita partial de material inseamna ca aceasta contine apa, mierea naturala ar trebui sa nu lase nici o pata umeda pe prosop.

Pin It on Pinterest

Share This