Uleiul de masline si uleiul de cocos, ambele sunt recunoscute pentru numeroasele beneficii asupra sanatatii, insa care dintre ele este mai sanatos pentru inima si sistemul cardiovascular? Pentru a raspunde la aceasta intrebare am comparat indeaproape efectul celor doua uleiuri folosite in bucatarie. Pentru acuratetea comparatiei, s-au luat in considerare continutul caloric si continutul de grasimi dintr-o lingura din fiecare tip de ulei.

 

Atentie! Desi uleiuri precum uleiul de masline si uleiul de cocos sunt mult mai sanatoase decat alternative, controlul cantitatii de grasimi din dieta este extrem de important pentru o viata sanatoasa si protejarea sistemului cardiovascular. Chiar daca folositi doar ulei de masline sau ulei de cocos pentru gatit, este totusi recomandat sa reduceti la minim continutul de grasimi din preparate. Atunci cand pregatiti dulciuri la cuptor, uleiul din retete poate fi inlocuit cu succes cu suc de mere, seminte de in sau seminte de chia.

 

 

Bioportal recomanda:

– o gama de produse naturale, bio, testate si certificate conform standardelor internationale

 

Ulei masline bio Sicilian Extra Virgin, din masline obtinute 100% din agricultura ecologica, 57,42 lei 0.5 l

Un ulei de masline excelent pentru copt si salate, ce va da preparatelor gustul incomparabil al bucatariei mediteraneene

 

 

Ulei virgin de cocos Bio Niavis, produs vegan, fara gluten, 100%natural, 52,43 lei 0.5 l

Un ulei de cocos bogat in acid lauric, vitamina E, vitamina K si fier, excelent atat pentru uz alimentar cat si pentru uz cosmetic de ingrijire a pielii si parului.

Pin It on Pinterest

Share This