Uleiurile presate la rece sunt obtinute fara folosirea pesticidelor in cultivarea materiilor prime si a altor substante chimice sintetice in procesul de productie. Acestea sunt extrase cu ajutorul unei prese mecanice, fara actiune termica sau chimica, astfel isi pastreaza stuctura chimica intacta, si, implicit calitatile materiei prime din care sunt obtinute. Uleiurile presate la rece sunt o alternativa 100% naturala la cosmeticele disponibile in comert, produse ce contin adesea ingrediente despre care parerile sunt impartite in privinta efectului si gradului de siguranta. Pielea si parul pot fi ingrijite in confortul propriei locuinte cu ingrediente 100% naturale si cu rezultate de exceptie ce intrec cu mult produsele disponibile in comert si chiar tratamentele de la saloanele de cosmetica.

Va prezentam in continuare doar cateva dinte numeroasele uleiuri presate la rece care au reusit sa demonstreze meritul alternativelor absolut naturale pentru ingrijirea parului si a tenului.

 

Uleiul de argan: Uleiul de argan este poate cel mai apreciat dintre tipurile de uleiuri presate la rece de uz cosmetic si unul dintre cele mai pretioase uleiuri din lume cu proprietati antioxidante, anti-imbatranire, emoliente, hidratante si hranitoare de exceptie. Folosirea acestui tip de ulei pe piele se recomanda inclusiv persoanelor cu ten sensibil si afectiuni ale pielii precum acneea, psoriazisul sau eczemele recurente. Se recomanda si ca tratament pentru vergeturile aparute in urma sarcinii sau unei pierderi ori cresteri rapide in kilograme.

 

Uleiul de avocado: Un ulei ceva mai exotic, folosit mai rar in tara dar cu proprietati excelente de ingrijire a pielii, in mod special pentru persoanele cu ten uscat, uleiul de avocado este o sursa extrem de bogata de vitamina A, D, E si potasiu ce regenereaza celulele putand fi astfel folosit pentru vindecarea arsurilor, a ranilor si chiar pentru a trata iritatia de scutec la bebelusi. Se recomanda in tratarea bolilor de piele precum eczema si arsurile survenite in urma expunerii prelungite la soare.

 

Uleiul de cocos: Uleiul de cocos este excelent atat pentru piele cat si pentru par avand efect antibacterian, hidratand in mod natural si avand o aroma extrem de placuta ce ramane pe piele si pe par. Pateu fi folosit pentru hidratarea pielii uscate, ca balsam de par , ca lapte de corp sau chiar ca demachiant.

Pin It on Pinterest

Share This