Sursa foto: https://pixabay.com/ro/i

Testarea cosmeticelor pe animale nu face ca produsele sa fie mai sigure pentru om sau mai eficiente.

Aceste produse sigur pot fi la fel de eficiente ca cele de la cele mai mari branduri de cosmetice existente. In acelasi timp, clientii pot fi siguri ca atunci cand aleg produse cruelty-free, nu contribuie la exploatarea animalelor.

Ce inseamna cruelty-free?

Atunci cand un produs cosmetic sau de ingrijire personala este certificat „cruelty-free”, inseamna ca nu a fost testat pe animale. In timp ce multi oameni cred ca testarea pe animale este un lucru din trecut, din pacate lucrurile nu stau asa. Cruelty-free Interntionala estimeaza ca peste 15 milioane de animale sunt folosite in prezent pentru testare. Tehnologia moderna si constientizarea inseamna ca toti clientii ar trebui sa stie ca pot folosi produse de calitate, fara sa puna in pericol viata animalelor, prin teste periculoase si dureroase.

Din pacate, pe pietele din intreaga lume, continua sa primeze testarea produselor cosmetice pe animale. Atunci cand companile aleg sa intre pe aceste piete, trebuie sa renunte la etichetele conform carora produsele nu au fost testate pe animale, deoarece se accepta testarea pe animale a produselor de machiaj, cosmetice si produse de ingrijire personala. Pe de alta parte, mai multe companii si-au sacrificat o parte din venituri, pentru a-si pastra valorile care resping testarea produselor pe animale.

Exista mai multe organizatii care furnizeaza etichete aprobate pentru produsele cruelty-free. Companiile care primesc aceste etichete trebuie sa faca o declaratie de asigurare cu privire la drepturile animalelor. Leaping Bunny ofera o eticheta care asigura ca niciun produs finit si nici ingredientele sale nu au fost testate pe animale.

Testarea pe animale: de ce sa alegeti cosmetice cruelty-free

Animalele folosite pentru testarea cosmeticelor sufera foarte mult in timpul acestui proces. Testarea este o experienta grea pentru acestea. In primul rand, animalele folosite ca subiecti sunt tinute in custi mici, in conditii greu de suportat. Multi oameni devin vegani dupa ce afla in ce conditii sunt tinute animalele din fabrici si mai ales cele pentru testarea produselor.

Testele in sine sunt dureroase pentru animale. Animalele de laborator pot fi arse, otravite in mod deliberat, infectate cu boli si supuse leziunilor. Intr-adevar, animalele de laborator sunt, in conformitate cu legea, o categorie separata de animale. Spre deosebire de alte animale, pentru cele de laborator nu exista protectie impotriva torturii, cruzimii si a abuzului.

Multi oameni cred ca soarecii sunt cele mai folosite animale pentru testare. O gama larga de animale sunt, de fapt, folosite pentru teste, inclusiv iepuri, caini si pisici. Numai in 2013, peste 67.000 de caini si 24.000 de pisici au fost folositi ca animale de laborator. Prin alegerea cosmeticelor care nu sunt testate pe animale, clientii au optiunea de a vota practic pentru o alegere, adica sa fie impotriva cruzimii fata de animale.

Beneficiile produselor de machiaj care nu au fost testate pe animale

Exista foarte multe optiuni de cosmetice care nu au fost testate pe animale, din care puteti alege. Exista peste 7.000 de ingrediente care sunt dovedite a fi sigure si eficiente pentru utilizare. Inseamna ca nu este nevoie sa testati un produs de machiaj pe animale. Animalele nu merita sa sufere pentru ca noi sa profitam de ingredientele dintr-un produs sau chiar de un nou produs.

In plus, cosmeticele care nu au fost testate pe animale pot fi, de asemenea, optiuni mai sanatoase pentru consumatori. Atunci cand aleg produse care nu au fost testate pe animale, consumatorii au mai multe sanse sa aleaga produse care nu contin substante toxice si dure, care pot afecta atat oamenii cat si animalele. Facand acest lucru nu numai ca ajutati animalele, dar le si oferiti o viata mai sanatoasa.

In plus, testele pe animale nu numai ca nu sunt necesare, dar pot fi si mai putin utile decat alt fel de teste stiintifice care pot determina siguranta si eficacitatea unor produse. In loc sa ofere siguranta suplimentara, testarea pe animale este inselatoare. Testarea in vitro si tesuturile celulare cultivate pot fi folosite pentru testarea sigurantei, fara a afecta vreo fiinta vie. Modelele computerizate pot fi, de asemenea, extrem de eficiente in determinarea efectelor unui anumit produs sau compus.

Produsele cruelty-free ofera o frumusete naturala si traditionala

In timp ce cursa pentru a dezvolta noi produse poate impulsiona companiile sa se grabeasca cu testarea produselor pe animale, produsele care nu sunt testate pe animale ofera de multe ori rezultate excelente, in special pentru ca se concentreaza pe ingrediente naturale si obiceiuri tratidionale de frumusete. Aceste produse ofera unele dintre cele mai bune tratamente clasice de frumusete si ingrediente care au fost transmise de la o persoana la alta, de-a lungul generatiilor. Din ce in ce mai multi oameni incep sa inteleaga ca ingredientele pure, derivate din natura si pe care oamenii le-au folosit de secole, nu pot fi inlocuite de compusii chimici.

Oamenii care cauta produse de ingrijire care nu au fost testate pe animale, ar trebui sa opteze pentru sapunul clasic african sau sapunul cu unt de shea. Acestea sapunuri clasice contin ingrediente naturale, provenite din comertul echitabil. Aceste produse, autentice din punct de vedere cultural, reflecta ca metodele de infrumusetare africane care dateaza de pe vremea Cleopatrei, sunt eficiente si acum.

Cu ajutorul combinatiei dintre stiinta moderna si puritatea naturala, elementele obtinute fara cruzime pot oferi o ingrijire blanda, care sa ajute pielea si parul sa straluceasca. Aceste produse sunt alese tocmai pentru ca sunt renumite, datorita beneficiilor pe care le aduc frumusetii. In multe cazuri, acestea sunt mai putin susceptibile de a provoca reactii alergice.

Evitati produsele chimice si inlocuiti-le cu cele cruelty-free

Exista o atentie speciala atunci cand trebuie sa alegeti produsele de ingrjire si pentru copii. Atunci cand oamenii aleg articole pentru copii ar trebui sa se asigure ca folosesc un brand sigur, eficient si care nu foloseste toxine. Cremele pentru protectie solara cruelty-free, de exemplu, pot oferi copiilor protectie solata ce contine ingrediente sigure.

In plus, aceste produse au intotdeauna un impact mai redus asupra mediului, un aspect important care trebuie avut in vedere in perioadele cu schimbari climatice si probleme de mediu semnificative. Produsele cruelty-free sunt, de asemenea, adeseori ecologice. Acestea au in compozitie de cele mai multe ori uleiuri esentiale, in locul chimicalelor. In pus, multe produse cruelty-free folosesc ambalaje mici, pentru a minimiza efectul deseurilor.

Cruelty-free este un trend al viitorului

In timp ce unele guverne continua sa solicite testarea obligatorie pe animale, altele au interzis complet acest lucru. Uniunea Europeana, India, Coreea de Sud, Elvetia si Noua Zeelanda au interzis testarea pe animale a produselor cosmetice. Acest lucru arata ca produsele care nu sunt testate pe animale sunt un trend al viitorului, reflectand asupra multor lucruri, nu doar la produsele de machiaj sau de ingrijire.

Produsele netestate pe animale nu vor strica bugetul

Majoritatea persoanelor asociaza produsele naturale sau pe cele ecologice cu un cost ridicat. Cu toate acestea, exista o serie de alegeri accesibile si naturale. Nu numai ca fiecare produs este o investitie mai buna atunci cand vine vorba de om, animale si natura, dar mai multe produse cruelty-free sunt mai accesibile.

Sunt disponibile multe branduri cruelty-free

Exista mult optiuni din care puteti alege. Piata creste din ce in ce mai mult, pe masura ce oamenii devin constienti de realitatea testelor efectuate pe animale. Prin alegerea marcilor cruelty-free, clientii pot contribui la promovarea productiilor fara teste pe animale. Acest lucru inseamna ca a inceput sa creasca din ce in ce mai mult rata celor care refuza sa testeze produsele pe animale, impingand mai multi producatori de cosmetice si de ingrijire a pielii sa se apropie de interdictia completa a testarii pe animale.

Indiferent daca oamenii cauta pensule sintetice, produse de machiaj, sapunuri, sampoane sau articole de ingrijire a pielii, optiunile de produse testate pe animale sunt destule, iar produsele atrag clientii. Exista o gama larga de produse de lux, naturale, care nu sunt testate pe animale, care dovedesc ca se poate ajunge la culmile frumusetii si fara a compromite valorile si integritatea.

Pin It on Pinterest

Share This