Pentru majoritatea femeilor vopsirea parului reprezinta cea mai simpla modalitate prin care obtin o schimbare de look. Desi nu are un istoric foarte bine cladit, vopseaua de par organica incepe sa castige din ce in ce mai mult teren atat in randul consumatorilor finali, cat si in randul producatorilor.

Scurta incursiune in istoria vopselei de par

Infrumusetarea aspectului face parte din gena fiecareia dintre noi, iar lucrul acesta nu este deloc recent. Daca privim putin in analele cosmeticii feminine, vom observa ca obiceiul vopsirii parului dateaza inca din anul 750 i.Hr. cand femeile din Grecia isi colorau parul in nuante de negru, nefiind constiente de riscul intoxicarii cu plumb. In timpul reginei Elisabeta I trendul nuantei capilare era cel rosu, iar notiunea de „vopsea de par” apare abia in anul 1907 si a fost data de chimistul francez Eugene Scheller.

Astazi, ca si atunci, vopsirea parului reprezinta mai mult decat necesitatea de a ascunde firele de par albe, este nevoia fiecareia dintre noi de a schimba ceva la felul cum aratam.

Cum alegem corect vopseaua de par?

Vopseaua de par conventionala, folosita cu atata regularitate de milioane de femei din lumea intreaga, are in compozitia sa numeroase substante chimice asociate cu un risc mare de imbolnavire (amoniac, PPD, acetat de plumb, sulfati de sodiu, potasiu, amoniac etc.).

Exista studii de laborator care arata ca ingrediente chimice ca PPD, PEG, parabeni, etilenoxid s.a. sunt folosite la obtinerea majoritatii vopselurilor de par, iar actiunea lor este cat se poate de serioasa si de durata.

Informatiile disponibile in online sau obtinute de la anumiti specialisti, „vocea” celor care impartasesc din experienta si cunostintele lor au facut ca multe femei sa isi indrepte atentia catre preventie si sanatate.

Frumusetea inseamna mai mult decat a-ti pune in pericol sanatatea. Poti fi frumoasa atat in interior cat si la exterior iar pentru lucrul acesta exista industria cosmetica bio certificata.

Colorarea parului cu o vopsea organica are un efect vizibil imediat. Parul capata o stralucire aparte si un efect natural.

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani pe piata cosmeticelor organice, marca de vopsea de par bio Logona este disponibila in 13 nuante obtinute doar din ingrediente naturale. De la blond auriu pana la negru intens iti poti vopsi parul folosind un produs obtinut din pulbere de frunze de indigo, extract din frunze de henna si pulbere de fructe. Logona se numara printre primi producatori de vopsea de par organica.

Brandul Logona detine 2 certificari: BDIH si NaTrue. Alege-ti nuanta care ti se potriveste de pe www.bioportal.ro !

Pin It on Pinterest

Share This