Un stil de viata prietenos cu mediul (sau eco) nu presupune doar sa locuiesti intr-o casa conceputa si construita sustenabil, ci si sa ai grija de sanatatea ta si a celorlalti membri din familie, prin intermediul celor mai bune produse. Copiii reprezinta punctul central dintr-o familie, asa ca daca vrei ca ei sa creasca frumos, asigura-te ca nu neglijezi alimentatia, ingrijirea si educatia lor.

Jucarii de lemn

 

Jucariile ecologice sunt o solutie excelenta pentru dezvoltarea capacitatilor intelectuale si creative ale copiilor. Ele sunt fabricate din materiale naturale si sustenabile, ideale atat pentru copii, cat si pentru mediu. De regula, jucariile ecologice sunt confectionate din lemn si pictate cu vopsea pe baza de apa, spre deosebire de jucariile conventionale, care contin substante inflamabile sau cantitati mari de plumb si arsenic.

 

Dulciuri fara zahar

 

Dulciurile se regasesc, alaturi de jucarii, in topul preferintelor copiilor, indiferent de varsta. Alege sa le oferi copiilor tai dulciuri produse din ingrediente naturale, care nu contin zahar, conservanti sau alte substante nocive pentru sanatatea celor mici. Ciocolata neagra fara zahar, bomboanele cu miere si biscuitii cu diferite cereale si fructe, fara zahar, reprezinta cateva variante de dulciuri sanatoase care pot fi oferite copiilor.

 

Produse de curatat

 

Curatenia casei sau apartamentului  in care locuim este foarte importanta pentru sanatatea familiei noastre. Prin urmare, este esential sa acordam o atentie sporita produselor de curatenie pe care le folosim. Produsele de curatenie clasice sunt scumpe si contin o multime de substante nocive pentru sanatate. O alternativa mult mai buna ar fi sa facem curatenie cu ajutorul produselor eco, precum detergentii de rufe, geamuri, parchet, vase ori toaleta.

 

Seminte de fructe si legume

 

In cazul in care locuiesti la casa si ai o curte macar de cateva sute de metri patrati, nu ezita sa-ti amenajezi o gradina. Astfel, vei putea sa-ti cultivi propriile fructe si legume, de care se vor bucura toti membrii familiei tale.  O gradina cu fructe si legume, la tine acasa, are doua avantaje majore: ii implica pe copii in diverse activitati si reprezinta o sursa de sanatate pentru toata familia. O gradina bio poate sa includa legume si fructe variate, de la castraveti si rosii, pana la morcovi si pepeni.

 

Ingrijire si alimente bio

 

Fiecare parinte este preocupat de hrana si de ingrijirea copiilor. Daca ai un copil proaspat nascut, alege sa-i diversifici alimentatia prin produse bio bogate in vitamine si minerale. Pireurile din fructe si legume, la care poti sa adaugi biscuiti fara zahar, cu cereale, reprezinta o varianta foarte buna de hrana sanatoasa pentru copilul tau.

Parintii nu doresc doar sa-si hraneasca adecvat copiii, ci si sa-i ingrijeasca intr-un mod corespunzator. Prin urmare, foloseste produse naturale si bio recomandate pentru pielea delicata a copiilor.

 

Pin It on Pinterest

Share This