Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/

Fie ca vorbim de culturile de fructe si legume sau de gradinile cu flori, daunatorii pot aparea oricand, iar inlaturarea lor poate fi de cele mai multe ori dificila si costisitoare. In comert se gasesc numeroase produse impotriva acestora, dar care sunt foarte toxice pentru mediul inconjurator si care pot afecta inclusiv plantele pe care vrem sa le protejam.

Bariera impotriva melcilor de la Rosenfellner Mühle este alternativa naturala pe care o puteti folosi si care cu siguranta nu va afecta solul si plantele. Este produsa din fibra vegetala ecologica si are un efect durabil. Este recomandata in special culturilor ecologice si actioneaza atat impotriva melcilor cu cochilie, cat si impotriva celor fara. De asemenea, se poate folosit pe orice tip de suprafete, inalte si joase.

Spre deosebire de substantele nocive din comert, acesta este unul dintre insecticidele care nu afecteaza solul sau plantele, nici macar atunci cand ajung din greseala pe plante. Acesta poate ramane pe ele pana la consum, important este sa le spalam bine inainte de a le manca. Chiar daca nu este un produs pentru consum, nu este nicio problema daca ajunge sa fie ingerat de copii. Produsul nu este toxic pentru corpul uman. Acest lucru este valabil si in cazul in care produsul ajunge in preajma animalelor de companie.

Poate fi folosit si in sere, pe gazon, cu mentiunea ca trebuie aplicat din nou dupa ploaie si ferit de umiditate pentru a da rezultatele dorite. In plus, pamantul pe care s-a folosit bariera impotriva melcilor, poate fi aruncat impreuna cu deseurile biologice sau poate fi pus la gunoi. Fiind un produs vegetal, se va descompune fara probleme.

Produsul este foarte usor de utilizat. Inconjurati cu o cantitate consistenta zona pe care doriti sa o protejati, iar in cazul unei invazii puteti aplica produsul si printre plante. In cazul in care plantele se afla in ladite sau alte recipiente, puteti pune o linie subtire pe marginea acestora.

Pin It on Pinterest

Share This