Sursa foto: http://www.washerdryercomboz.com/powder-vs-liquid-detergent/

Am inteles ce sunt si care este utilitatea bioactivatorilor, dar intervine urmatoarea problema: ce bioactivator sa aleg pentru fosa septica? Mai ales ca se gasesc atat in forma lichida, cat si pudra.

Bioactivatorii sub forma de pudra trebuie activati cu apa. Astfel, inainte de introducerea in vasul de toaleta, acestia trebuie amestecati cu o anumita cantitate de apa, care trebuie sa fie calduta, dar nu fierbinte. In acest mod se activeaza microorganismele prezente si pot actiona in interiorul fosei septice. De asemenea, se mai poate introduce pudra in rezervorul de apa al vasului de toaleta, se lasa cateva minute si apoi se trage apa.

In schimb, bioactivatorii sub forma lichida se pot introduce direct in fosa septica, fara a mai avea nevoie de apa, dar si prin intermediul apei din vasul de toaleta sau a chiuvetei. Aplicarea nu necesita timp de asteptare ca in cazul bioactivatorilor sub forma de pudra, ci actioneaza imediat ce au luat contact cu reziduurile din fosa septica.

In concluzie, eficienta bioactivatorilor este aceeasi, indiferent ca vorbim de cei sub forma de pudra sau in varianta lichida. Nu putem spune ca o varianta este mai buna decat cealalta pentru ca au acelasi tip de actiune, singura diferenta este ca cel pudra trebuie activat cu apa si nu poate fi introdus direct in fosa septica, asa cum se intampla in cazul variantei lichide. Este foarte important sa intelegem necesitatea folosirii bioactivatorilor pentru fose septice, haznale sau toaletele aflate in curte, pentru ca tipul de produs pe care alegem sa-l folosim ramane doar o chestiune de alegere.

Pin It on Pinterest

Share This